Provençaalse mosselen met frietjes uit de oven

  • 2 porties
  • 40 minuten

Ingrediënten

  • 5 krielaardappeltjes
  • olijfolie
  • rozemarijn
  • een snufje zeezout
  • 1 kleine courgette
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 g tomatenblokjes (vers of uit blik)
  • oranje paprika, in kleine stukjes
  • verse basilicum, gehakt
  • 75 ml verse tijm
  • 75 ml witte wijn
  • 2 kg water
  • mosselen
  • peterselie, gehakt
  • 1 zwarte peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de krieltjes in dunne frietjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier, voeg wat olijfolie, rozemarijn en zout toe en meng goed.
  3. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.
    Schep de frietjes geregeld om.
  4. Snijd de courgette in kleine stukjes.
  5. Fruit de sjalotjes en knoflook aan in wat olijfolie. Voeg de courgette, tomaat, paprika, basilicum, tijm en rozemarijn toe. Stoof een 6-tal minuten en roer geregeld om.
  6. Verwarm de witte wijn met het water in een kookpot. Voeg de mosselen toe en laat 6 à 8 minuten koken met deksel tot de mosselen open zijn. Schud regelmatig om.
  7. Schep de mosselen in een grote kom. Voeg 200 ml van het kookvocht toe aan de Provençaalse saus en laat even inkoken.
  8. Verdeel de saus over de mosselen. Werk af met vers basilicum, peterselie en zwarte peper.