Spinazie en zoete aardappel uit de oven met sesamkip

  • 2 porties
  • 40 minuten

Ingrediënten

  • 250 g kipfilet
  • kurkuma
  • zwarte peper
  • een snufje zeezout
  • 1 eiwit
  • 3 el sesamzaadjes, geroosterd
  • 2 zoete aardappelen (+- 400 g)
  • 1 el + 2 el olijfolie
  • 1 el limoensap
  • 200 g jonge spinazie
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de kipfilet in schijven. Kruid met kurkuma, zwarte peper en een snufje zout en wentel in het eiwit. Verdeel er flink wat sesamzaad over.
  3. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in frieten. Doe ze in een ovenschaal met olijfolie en kruid met peper en zout. Meng goed en bak zo'n 20 minuten in de voorverwarmde oven. Roer geregeld eens om.
  4. Meng 2 el olijfolie met het limoensap.
  5. Kruid de jonge spinazie met nootmuskaat, zwarte peper en zout en meng met de olijfolie en limoen.
  6. Laat de spinazie de laatste 10 minuten meebakken in de oven met de zoete aardappel.
  7. Bak de kipfilets ondertussen in een pan met wat olijfolie.