Varkenshaasje uit de oven met duo van bloemkool en worteltjes

  • 2 porties
  • 45 minuten

Ingrediënten

  • 4 el sinaasappelsap
  • 1 el honing (acacia)
  • 300 g varkenshaasje
  • zwarte peper
  • snuifje zeezout
  • olijfolie
  • 1 bloemkool
  • nootmuskaat
  • scheutje (soja)melk
  • 1/2 bosje jonge wortelen
  • tijm
  • 1 el verse dragonblaadjes, fijngehakt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Meng het sinaasappelsap met de honing.
  3. Kruid het varkenshaasje met peper en zout en kleur even aan in een braadpan (geen anti-aanbakpan) met olijfolie.
  4. Doe olijfolie in een ovenschaal en voeg het vlees eraan toe. Strijk het in met het sinaasappelsap en bak 15à20 minuten in de voorverwarmde oven
  5. Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in twee. Stoom of kook de helft gaar. Breng op smaak met zwarte peper, zout en nootmuskaat. Voeg (soja)melk en olijfolie toe en mix tot puree.
  6. Doe het loof van de wortelen, maar laat er een stukje groen aan. Borstel de worteltjes onder stromend water en stoof ze in olijfolie. Kruid af met een beetje tijm, peper en zout.
  7. Snijd de rest van de bloemkool in kleine stukjes en bak ze in olijfolie tot ze krokant zijn.
  8. Leg de bloemkoolpuree op het bord, met de gebakken bloemkool er bovenop. Werk af met de dragon.