Salade van mozzarella, kerstomaatjes en avocado

  • 2 porties
  • 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 avocado (Hass)
  • 1 limoen (sap)
  • 200 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 125 g rucola
  • buffelmozarella, in blokjes
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • pijnboompitten, geroosterd
  • basilicum
  • snuifje zeezout of fleur de sel
  • zwarte peper

Bereiding

  1. Halveer de avocado in de lengte, hak met een mes in de pit en trek de pit eruit. Verwijder de schil en snijd in blokjes. Doe er een klein beetje limoen op tegen het verkleuren.
  2. Verdeel de kerstomaatjes, de mozzarella en de blokjes avocado over de salade.
  3. Meng de olijfolie met balsamico en kruid met zwarte peper.
  4. Werk de salade af met de stukjes pijnboompitten, basilicumblaadjes, peper en zout en de vinaigrette.