Havermoutcrumble met appel en blauwe bessen

  • 2 porties
  • 25 minuten

Ingrediënten

  • 125 g blauwe bessen
  • 1 zoete appel, geschild en in stukjes
  • 1 el + 2 el volkoren rogge- of speltmeel (natuurvoedingswinkel)
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kokosvet of arachideolie
  • 2 el hazelnoten, grof gehakt
  • 2 el pompoenpitten
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 5 el havervlokken
  • 1 à 2 el acaciahoning (of agavesiroop)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Meng de blauwe bessen met de stukjes appel, 1 kleine el roggemeel en de kaneel.
  3. Doe in een ovenschaaltje.
  4. Smelt het kokosvet op een laag vuur.
  5. Doe alle overige ingrediënten in een kom en meng goed. Voeg de kokos- of arachideolie toe en meng opnieuw.
  6. Verdeel het mengsel over het fruit en bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Tips

  1. Voor een zondags ontbijt of vieruurtje!