Veggie macaroni

  • 2 porties
  • 20 minuten

Ingrediënten

  • 140 g volkoren speltmacaroni
  • 1 kleine pastinaak, geschild, in blokjes
  • 2 wortels, geschild en in dunne halve maantjes
  • 1 zoete puntpaprika, in stukjes
  • 6 kerstomaatjes, gehalveerd
  • bladpeterselie
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 courgette, in blokjes
  • 80 ml rijstdrink
  • 1 eidooier
  • 150 g ricotta
  • 40 g + 40 g gratinkaas
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C met de grillstand
    aan.
  2. Kook de macaroni al dente in een ruime pot water
    met wat zout. (Check de verpakking voor de juiste
    kooktijd.)
  3. Stoof de pastinaak en de wortel beetgaar in olijfolie
    en voeg een scheutje water toe. Voeg op het eind
    de paprika toe en stoof even mee.
  4. Stoof de ui en knoflook aan in olijfolie. Voeg de
    courgetteblokjes toe en kruid goed met peper en
    zout. Voeg de rijstdrink toe en mix tot een gladde
    saus. Voeg gerust nog een scheutje toe indien nodig.
  5. Laat even afkoelen. Klop 1 eidooier luchtig en voeg
    toe aan de saus. Meng de ricotta en
    40 g gemalen kaas eronder. Kruid met
    nootmuskaat, peper en zout. Meng de pasta met
    saus en de groenten. Doe alles in een ovenschaal,
    duw er de halve kerstomaatjes wat in en werk af met
    de rest van de kaas.
  6. Plaats 10 à 15 minuten onder de grill.
  7. Werk af met bladpeterselie.

Tips

  1. Dit is mijn veggie-versie van macaroni, indien gewenst kan je er ook stukjes ham aan toevoegen.