Kom naar de Nooit meer diëten-dagen: de plaatsen zijn beperkt, koop je tickets vandaag nog en maak deel uit van dit uniek event!

Citroenkip met zoete aardappel, wortelsliertjes en spinazie

  • 2 porties
  • 40 minuten

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • 150 g spinazie
  • 300 g zoete aardappel
  • 1 wortel
  • 1/2 ajuin
  • 1 knoflookteentje
  • 1 citroen
  • 2,5 g tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 25 g amandelen
  • 2 el olijfolie
  • 50 ml water
  • 1 el acacia honing

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng in een kommetje de aangegeven hoeveelheid olijfolie, het sap van een halve citroen, peper, zout, tijmblaadjes en acacia honing. Marineer hierin de kip en plaats op een gekoelde plek tot verder gebruik.
  3. Schil ondertussen de zoete aardappelen en wortelen. Snij beide groenten in fijne reepjes of gebruik een spiraalsnijder/dunschiller om in sliertjes te schillen. Snij de ajuin in partjes en kneus de knoflook.
  4. Schik de kip in een ovenschaal en beleg met enkele sneetjes citroen. Voeg de ajuin, knoflook, wat extra tijm en laurier toe. Besprenkel met de marinade en voeg de aangegeven hoeveelheid water toe. Zet 10 minuten in de oven en bevochtig de kip regelmatig met de jus uit de ovenschaal.
  5. Voeg na 10 minuten de zoete aardappel en wortel bij de kip in de oven. Laat nog 15 minuten meebakken.
  6. Verwarm een pan met een scheutje olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met een klein scheutje citroensap, peper en zout. Hou nog enkele blaadjes spinazie over als garnering.
  7. Serveer de kip met de vrijgekomen jus, zoete aardappel, wortel en de spinazie.
    Werk af met tijm en gehakte amandelen.