Gevulde courgettes met zongedroogde tomaten, fetakaas en amandelschilfers

  • 2 porties
  • 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteentje
  • 100 g zongedroogde tomaatjes
  • 100 g fetakaas
  • 1 el amandelschilfers
  • 200 g veldsla
  • 1 bussel peterselie
  • 1 el Provençaalse kruiden

Bereiding

  1. Bereid de ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst en verwarm de oven
    voor op 180 °C.
  2. Hol de courgette uit met een lepeltje en hou het vruchtvlees apart. Doe wat olijfolie op de
    bovenste randen en bak de courgettes 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snij het vruchtvlees van de courgettes in kleine stukjes. Stoof de sjalot en de knofl ook aan in
    olijfolie. Voeg de stukjes courgette toe en bak gedurende 5 minuten op een hoog vuur. Kruid
    met zwarte peper en de gehakte peterselie.
  4. Rooster de amandelschilfers zonder vetstof in een antikleefpan.
  5. Schep de courgettemengeling uit de pan en schep in een kommetje. Voeg de stukjes zongedroogde
    tomaat, fetakaas, Provençaalse kruiden en de helft van de amandelschilfers toe.
  6. Serveer met de overige amandelschilfers en veldsla.