Groentecalzone met kalfsgehakt
Ingrediënten
-
1 rode ui, fijngehakt
-
1 knoflookteentje, fijngehakt
-
250 g kalfsgehakt
-
1 tl oregano
-
1 el tomatenconcentraat
-
1 tl harissapasta
-
1 zoete puntpaprika, in stukjes
-
1 prei, in dunne ringen
-
1 eidooier
-
2 volkoren speltwraps
-
4 el passata
-
100 g gratinkaas
-
2 handvol gemengde sla
-
enkele tomaatjes
-
pijnboompitten, geroosterd
-
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Stoof de ui en knoflook aan in olijfolie. Voeg het gehakt
toe en bak rul. Kruid met peper, zout, oregano, tomatenconcentraat
en harissapasta. Voeg de paprika en prei toe en
stoof mee.
-
Roer de eidooier los met een scheutje water.
-
Bestrijk zo’n 1½ centimeter van de rand van de volkorenwraps
met het eigeel. Beleg ze voor de helft met de passata
en het groente-gehaktmengsel (niet op de randen). Strooi
er gratinkaas over en ook over de randen. Vouw de wrap
dicht en duw de randen goed aan met een vork.
-
Leg de calzone op een bakplaat met bakpapier. Strijk de
bovenkant van de calzone in met de rest van het eigeel. Bak
15 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Serveer met gemengde sla, tomaatjes op smaak gebracht
met peper, fleur de sel, pijnboompitten en olijfolie.
Tips
-
Maak de saus op voorhand in een grotere portie. Je kan ze twee dagen bewaren in de koelkast of tot drie maanden in de diepvries.
-
Ook lekker met lamsgehakt.