Groentecalzone met kalfsgehakt

  • 2 porties
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 1 knoflookteentje, fijngehakt
  • 250 g kalfsgehakt
  • 1 tl oregano
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 tl harissapasta
  • 1 zoete puntpaprika, in stukjes
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 1 eidooier
  • 2 volkoren speltwraps
  • 4 el passata
  • 100 g gratinkaas
  • 2 handvol gemengde sla
  • enkele tomaatjes
  • pijnboompitten, geroosterd

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Stoof de ui en knoflook aan in olijfolie. Voeg het gehakt
    toe en bak rul. Kruid met peper, zout, oregano, tomatenconcentraat
    en harissapasta. Voeg de paprika en prei toe en
    stoof mee.
  3. Roer de eidooier los met een scheutje water.
  4. Bestrijk zo’n 1½ centimeter van de rand van de volkorenwraps
    met het eigeel. Beleg ze voor de helft met de passata
    en het groente-gehaktmengsel (niet op de randen). Strooi
    er gratinkaas over en ook over de randen. Vouw de wrap
    dicht en duw de randen goed aan met een vork.
  5. Leg de calzone op een bakplaat met bakpapier. Strijk de
    bovenkant van de calzone in met de rest van het eigeel. Bak
    15 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Serveer met gemengde sla, tomaatjes op smaak gebracht
    met peper, fleur de sel, pijnboompitten en olijfolie.

Tips

  1. Maak de saus op voorhand in een grotere portie. Je kan ze twee dagen bewaren in de koelkast of tot drie maanden in de diepvries.
  2. Ook lekker met lamsgehakt.