Pizzeta
Ingrediënten
-
1/2 sjalotje, fijngesneden
-
olijfolie
-
1 teentje knoflook, geperst
-
200 g tomatenblokjes met basilicum (vers of uit blik)
-
2 Provençaalse kruiden
-
6 zwarte peper
-
zout
-
volkoren pitabroodjes (natuurvoedingswinkel)
-
voorgesneden plakjes mozzarella (supermarkt)
-
topping naar keuze: plakjes champignons, paprika, olijven, parmaham, blokjes gekookte ham, stukjes ananas
-
mozzarella, geraspt
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Stoof het sjalotje in olijfolie, voeg de look en de tomatenblokjes toe, kruid met Provençaalse kruiden, zwarte peper en een snufje zout en laat een 12-tal minuten sudderen zonder deksel.
-
Snijd de pitabroodjes met een keukenmes middendoor. Leg ze op bakpapier.
-
Smeer er tomatensaus over en beleg met de plakjes mozzarella en topping naar keuze.
-
Werk af met een beetje geraspte mozzarella.
-
Zet de pizzeta in de voorverwarmde oven gedurende 8 à 10 minuten en serveer met een salade naar keuze.