Pizzeta

  • 2 porties
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 1/2 sjalotje, fijngesneden
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 200 g tomatenblokjes met basilicum (vers of uit blik)
  • Provençaalse kruiden
  • zwarte peper
  • zout
  • 2 volkoren pitabroodjes (natuurvoedingswinkel)
  • 6 voorgesneden plakjes mozzarella (supermarkt)
  • topping naar keuze: plakjes champignons, paprika, olijven, parmaham, blokjes gekookte ham, stukjes ananas
  • mozzarella, geraspt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Stoof het sjalotje in olijfolie, voeg de look en de tomatenblokjes toe, kruid met Provençaalse kruiden, zwarte peper en een snufje zout en laat een 12-tal minuten sudderen zonder deksel.
  3. Snijd de pitabroodjes met een keukenmes middendoor. Leg ze op bakpapier.
  4. Smeer er tomatensaus over en beleg met de plakjes mozzarella en topping naar keuze.
  5. Werk af met een beetje geraspte mozzarella.
  6. Zet de pizzeta in de voorverwarmde oven gedurende 8 à 10 minuten en serveer met een salade naar keuze.