Kom naar de Nooit meer diëten-dagen: de plaatsen zijn beperkt, koop je tickets vandaag nog en maak deel uit van dit uniek event!

Scampi diabolique à la Sana met een frisse komkommersalade

  • 2 porties
  • 25 minuten

Ingrediënten

  • 10 scampi's, gepeld (biologische of bij voorkeur met het ASC-keurmerk)
  • 1 courgette, in slierten gesneden
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat, in partjes gesneden
  • 1 rode ajuin, fijngehakt
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 1 zakje gemengde jonge sla
  • 1 komkommer, in schijfjes gesneden
  • bladpeterselie
  • 1/2 el Provençaalse kruiden
  • 3/4 tl cayennepeper
  • (rijst)melk
  • 1/2 el olijfolie
  • peper & zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C met de grillstand aan.
  2. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Leg de stukken paprika, met snijvlak naar beneden, op een bakplaat. Gril tot het vel van de paprika’s zwartgeblakerd is.

  3. Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
  4. Haal de paprika’s uit de oven en plaats ze in een kom.
    Dek gedurende 10 minuten af met huishoudfolie.
  5. Meng de salade met de komkommerschijfjes en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Plaats opzij tot verder gebruik.
  6. Verwarm een pan met olijfolie. Fruit de ajuin, knoflook en tomaten tot de ajuin glazig is. Giet de ingrediënten in een hoge maatbeker of in de kom van een blender. Houd de pan opzij om straks de scampi’s in te bakken.
  7. Verwijder de schil van de paprika’s en mix in de maatbeker of blender met de gestoofde ajuin, knoflook en tomaat. Voeg de aangegeven hoeveelheid olijfolie, enkele blaadjes bladpeterselie en een scheutje (rijst)melk toe. Indien de saus te dik is, voeg nog een scheutje water of (rijst)melk toe. Kruid naar smaak met cayennepeper, Provençaalse kruiden, zwarte peper en zout. Houd warm tot gebruik.
  8. Bak de scampi’s in dezelfde pan met olijfolie. Bak ongeveer 1 minuut aan iedere zijde gaar. Voeg de courgetteslierten toe en laat gedurende 2 à 5 minuten meestoven. De courgetteslierten moeten nog knapperig te zijn.
  9. Serveer de scampi met courgetteslierten, pittige paprikasaus, komkommersalade en werk af met bladpeterselie.