Spaghetti Carbonara

  • 2 porties
  • 20 minuten

Ingrediënten

  • 120 g volkoren (spelt)spaghetti
  • 50 g pancetta, in reepjes
  • 1 à 2 courgette(s), in sliertjes
  • snufje nootmuskaat
  • zwarte peper
  • 40 g + 25 g Parmezaanse kaas, gemalen
  • 1 eidooier
  • 80 ml Griekse yoghurt, volle
  • 2 el bladpeterselie

Bereiding

  1. Kook de spaghetti al dente. Giet af en bewaar 50 ml van het kookvocht.
  2. Bak de pancetta kort in een pan zonder vetstof. Giet eventueel het overtollige vet af.
  3. Laat de courgettesliertjes heel kort even meestoven met de pancetta. Kruid met nootmuskaat en zwarte peper.
  4. Voeg de gekookte pasta toe en blus de pan met het bewaarde kookvocht van de pasta. Roer er van het vuur 40 g Parmezaanse kaas, de eidooier en de Griekse yoghurt door.
  5. Werk net voor het opdienen af met bladpeterselie en wat Parmezaanse kaas.