Spaghetti Carbonara
Ingrediënten
-
120 g volkoren (spelt)spaghetti
-
50 g pancetta, in reepjes
-
1 à 2 courgette(s), in sliertjes
-
snufje nootmuskaat
-
zwarte peper
-
40 g + 25 g Parmezaanse kaas, gemalen
-
1 eidooier
-
80 ml Griekse yoghurt, volle
-
2 el bladpeterselie
Bereiding
-
Kook de spaghetti al dente. Giet af en bewaar 50 ml van het kookvocht.
-
Bak de pancetta kort in een pan zonder vetstof. Giet eventueel het overtollige vet af.
-
Laat de courgettesliertjes heel kort even meestoven met de pancetta. Kruid met nootmuskaat en zwarte peper.
-
Voeg de gekookte pasta toe en blus de pan met het bewaarde kookvocht van de pasta. Roer er van het vuur 40 g Parmezaanse kaas, de eidooier en de Griekse yoghurt door.
-
Werk net voor het opdienen af met bladpeterselie en wat Parmezaanse kaas.