Tartaar van mozzarella met frietjes van zoete aardappel
Ingrediënten
-
2 zoete aardappelen ongeschild, in partjes
-
scheutje olijfolie
-
zwarte peper
-
snufje paprikapoeder
-
snufje fleur de sel (of zeezout)
-
250 g mozzarella, in heel kleine stukjes
-
1/2 el balsamicoazijn
-
35 g tomatenpuree, (uit blik)
-
1/2 el mosterd
-
1 el kappertjes
-
bladpeterselie, gehakt
-
bieslook, gehakt
-
basilicum, gehakt
-
1 sjalotje, gehakt
-
2 grote tomaten, in stukjes
-
flinke portie rucola
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schik de zoete aardappel op een bakplaat en
besprenkel met olijfolie, zwarte peper, paprikapoeder
en zout. Meng goed door elkaar en bak gedurende
25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep
de partjes regelmatig om.
-
Meng de kleine stukjes mozzarella met 2 el olijfolie,
balsamicoazijn, tomatenpuree, mosterd, kappertjes,
verse kruiden en de helft van het sjalotje. Breng de
tartaar op smaak met grof zeezout en zwarte peper.
Houd koel tot verder gebruik.
-
Breng de tomaten op smaak met de overige sjalot,
peper en zout. Besprenkel met olijfolie.
-
Serveer met een flinke portie sla.
Tips
-
De tartaar kan je ook gebruiken als broodbeleg. Mix de ingrediënten voor de tartaar in de cutter en kruid af.