Tartaar van mozzarella met frietjes van zoete aardappel

  • 2 porties
  • 45 minuten

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen ongeschild, in partjes
  • scheutje olijfolie
  • zwarte peper
  • snufje paprikapoeder
  • snufje fleur de sel (of zeezout)
  • 250 g mozzarella, in heel kleine stukjes
  • 1/2 el balsamicoazijn
  • 35 g tomatenpuree, (uit blik)
  • 1/2 el mosterd
  • 1 el kappertjes
  • bladpeterselie, gehakt
  • bieslook, gehakt
  • basilicum, gehakt
  • 1 sjalotje, gehakt
  • 2 grote tomaten, in stukjes
  • flinke portie rucola

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schik de zoete aardappel op een bakplaat en
    besprenkel met olijfolie, zwarte peper, paprikapoeder
    en zout. Meng goed door elkaar en bak gedurende
    25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep
    de partjes regelmatig om.
  3. Meng de kleine stukjes mozzarella met 2 el olijfolie,
    balsamicoazijn, tomatenpuree, mosterd, kappertjes,
    verse kruiden en de helft van het sjalotje. Breng de
    tartaar op smaak met grof zeezout en zwarte peper.
    Houd koel tot verder gebruik.
  4. Breng de tomaten op smaak met de overige sjalot,
    peper en zout. Besprenkel met olijfolie.
  5. Serveer met een flinke portie sla.

Tips

  1. De tartaar kan je ook gebruiken als broodbeleg. Mix de ingrediënten voor de tartaar in de cutter en kruid af.