Kom naar de Nooit meer diëten-dagen: de plaatsen zijn beperkt, koop je tickets vandaag nog en maak deel uit van dit uniek event!

Visbrochettes met paprikasaus en gierst

  • 2 porties
  • 35 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode ajuin
  • 2 rode paprika, in vier gesneden
  • 2 tomaten, gespoeld
  • 1 knoflookteentje, fijngehakt
  • 100 g gierst (of zilvervliesrijst, quinoa...), gespoeld
  • basilicum, naar keuze
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • een scheutje rijstmelk
  • 250 ml water
  • olijfolie
  • peper en zeezout
  • 2 visbrochettes, naar keuze

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C met de grillstand aan.
  2. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en leg de stukken paprika op een bakplaat. Rooster de paprika’s in de oven tot ze zwartgeblakerd zijn.
  3. Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst. Breng een pot met de aangegeven hoeveelheid water aan de kook voor de gierst.
  4. Kook de gierst gedurende 15 à 20 minuten tot het water volledig verdampt is.
  5. Haal de paprika’s uit de oven en plaats ze in een kom. Dek gedurende 10 minuten af met huishoudfolie.
  6. Fruit ondertussen de ajuin en knoflook glazig in een beetje olijfolie. Hou de pan opzij om straks de vis in te bakken.
  7. Verwijder de schil van de paprika’s en mix in een blender met de gestoofde ajuin en knoflook. Voeg 1 el olijfolie, enkele blaadjes basilicum en een scheutje (rijst)melk toe. Indien de saus nog te dik is voeg je nog extra (rijst)melk toe. Kruid met Provençaalse kruiden, zwarte peper en zout.
  8. Bak de visbrochettes in dezelfde pan met een scheutje olijfolie. Bak de vis gaar gedurende 2 minuten aan iedere zijde. Voeg als laatste de partjes tomaat toe gedurende 1 à 2 minuten.
  9. Serveer de gierst met de visbrochettes, paprikasaus en tomatenpartjes. Werk af met basilicum.