Viscurry met tomaat en kurkuma

  • 2 porties
  • 20 minuten

Ingrediënten

  • 300 g koolvisfilet, in stukjes
  • 1 builtje zilvervliesrijst
  • 2 tomaten, in partjes gesneden
  • 1 prei, in stukken van 2 cm gesneden
  • 1/2 witte ajuin, fijngehakt
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 2 cm gember, geraspt
  • 1/2 limoen
  • koriander, naar wens
  • 1/2 el tomatenpuree
  • 170 ml kokosmelk
  • 1 el Madras curry kruiden
  • 1/2 el (of half blokje) groentebouillon
  • kurkuma, naar wens
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml water
  • peper en zout

Bereiding

  1. Breng een pot met water en de helft van de bouillon aan de kook.
  2. Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst. Kook de rijst gedurende 20 minuten gaar.
  3. Meng voorzichtig de blokjes vis met een mengeling van de aangegeven hoeveelheid olijfolie, kurkuma, peper, zout en enkele eetlepels limoensap. Houd afgedekt en koel apart tot verder gebruik.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in de wokpan en fruit de ajuin, prei, knoflook en gember. Voeg de stukjes tomaat, tomatenpuree, helft van de Madraskruiden, kurkuma en enkele takjes verse koriander toe.
  5. Laat 1 minuut roerbakken tot alle aroma’s vrijkomen. Blus met de kokosmelk en overige bouillon, die opgelost is in de aangegeven hoeveelheid water en laat een paar minuten sudderen zonder deksel. Breng op smaak met de overige Madras kruiden, kurkuma, limoensap, peper en zout.
  6. Leg de stukjes vis naast elkaar in het mengsel van de kokosmelk en breng dit terug aan de kook. Zet een deksel op de wokpan en laat de vis, op een laag vuur, gedurende 1 à 2 minuten sudderen. Schep de curry voorzichtig om.
  7. Serveer de viscurry met de zilvervliesrijst en verse koriander.

Tips

  1. Madras curry is een typische kruidenmengeling uit het zuiden van India. Het is een verfijnde samenstelling met pit, zonder echt pikant te zijn. Je vindt het bij de grotere supermarkt (oa. bij AH)