Heerlijk kalkoenstoofpotje met zilvervliesrijst

  • 2 porties
  • 35 minuten

Ingrediënten

  • 1/2 rode ui
  • 2 wortels, fijngesneden
  • 1 preistengel, fijngesneden
  • 1 knoflookteentje, fijngehakt
  • 250 g kalkoenfilet
  • 2 Medjouldadels, fijngehakt
  • 400 g tomatenblokjes
  • bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 builtje zilvervliesrijst
  • 1 el Ras el Hanout
  • peper en zout

Bereiding

  1. Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
  2. Neem een grote (wok)pan en voeg een scheutje olijfolie toe. Fruit hierin de ui glazig en voeg
    vervolgens de stukjes wortel, prei, look en een scheutje water toe. Plaats een deksel op de pan en laat gedurende 5 minuten garen.
  3. Voeg de kalkoenblokjes, dadelblokjes en de Ras el Hanout bij het geheel en kruid af met peper en zout. Laat een tweetal minuten sudderen.
  4. Voeg de tomatenblokjes bij het geheel en laat 25 minuten sudderen op een laag vuur.
  5. Breng een pot met water aan de kook en kook hierin de rijst gaar gedurende 20 minuten.
  6. Werk bij het dresseren van de borden af met verse peterselie.