Snelle, krachtige kippensoep

  • 6 porties
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 75 g boerenkool
  • 2 l kippenbouillon
  • 500 g groenten naar keuze: wortelen, pastinaak, pompoen, aardpeer, ui, ..., in blokjes (brunoise)
  • 150 g shiitakes, in stukjes
  • 150 g kipfilet, in kleine stukjes
  • snufje kurkuma
  • zwarte peper

Bereiding

  1. Was de boerenkool grondig, verwijder de taaie bladstengels en de dikke nerven en snijd in reepjes.
  2. Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de groenten en de shiitakes toe.
  3. Voeg na een 3-tal minuten de stukjes kip toe, kruid met kurkuma en zwarte peper en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 2 minuten de reepjes boerenkool toe.

Tips

  1. Een ideale soep om je weerstand een boost te geven!