Gevulde courgettes met feta
Ingrediënten
-
2 ronde courgettes
-
1 klein sjalotje, fijngehakt
-
1 teentje knoflook, fijngehakt
-
1 eetlepel olijfolie
-
Zwarte peper
-
2 eetlepels pijnboompitten
-
8 half-zongedroogde tomaatjes, in stukjes
-
100 gram feta, in stukjes
-
Verse oregano of basilicum
-
1 eetlepel amandelschilfers
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snijd de hoedjes van de courgettes en hol ze helemaal uit met een lepeltje.
-
Doe wat olijfolie op de bovenste randen en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Snijd het vruchtvlees van de courgette en de hoedjes in kleine stukjes.
-
Stoof de sjalot en knoflook aan in olijfolie. Voeg de stukjes courgette toe en bak een 5-tal minuten op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper.
-
Rooster de pijnboompitten in een antiaanbakpan zonder vetstof.
-
Schep de courgettemengeling uit de pan en doe in een kom.
Verder met de tomaat, feta en pijnboompitten:
-
Voeg de stukjes gedroogde tomaat, feta en de pijnboompitten toe en meng voorzichtig.
-
Schep alles in de courgettes en werk af met de verse oregano of basilicum.
-
Werk af met wat amandelschilfers. Bak nog 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Tips
-
Als je geen ronde courgettes kan vinden, gebruik dan gewone courgettes die je middendoor snijdt en uitlepelt.
-
Serveer met een salade naar keuze.