Griekse quinoasalade

  • 2 porties
  • 20 minuten

Ingrediënten

  • 120 g quinoa
  • 240 g groentebouillon
  • 1 rode paprika
  • 1/2 bakje gele kerstomaten
  • 1/2 courgette
  • 1/2 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • +- 10 zwarte olijven
  • olijfolie, extra vierge
  • zwarte peper
  • snuifje zeezout
  • 100 g fetakaas
  • platte peterselie
  • tijm

Bereiding

  1. Spoel de quinoa onder stromend water. Kook hem gaar in 12 à 15 minuten in groentebouillon (één deel quinoa op twee delen groentebouillon).
  2. Halveer de paprika en haal de pitjes eruit. Pof de paprika in de oven op 200 °C. Wanneer de schil zwart wordt, haal je de paprika uit de oven. Laat afkoelen op een bakplaat. Steek de paprika even in een plastic zak om de schil gemakkelijker te verwijderen. Schil en snijd hem in kleine reepjes.
  3. Halveer de kerstomaatjes en snijd de overige groenten fijn.
  4. Stoof de groenten aan in olijfolie en kruid af met zwarte peper en zout.
  5. Serveer de quinoa met de groenten er overheen. Werk af met de feta, peterselie en wat tijm.