Groene minestrone met feta
Ingrediënten
-
2 sjalotjes, fijngehakt
-
1 teentje knoflook, geperst
-
2 1/2 l groentebouillon
-
500 g prinsessenboontjes, steeltjes verwijderd en in stukjes
-
1 courgette, in stukjes
-
250 g erwtjes
-
1 bussel kervel
-
30 g feta (per portie)
-
1 lente-ui, in fijne ringen
Bereiding
-
Stoof de sjalotjes en knoflook aan in olijfolie. Voeg de
groentebouillon toe en breng aan de kook. Voeg de prinsessenboontjes
toe, kruid met zwarte peper en een snufje zout.
-
Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
-
Voeg de courgette en de erwten toe en laat nog een 3-tal
minuten pruttelen. Voeg pas op het einde de kervel toe.
-
Werk de soep à la minute af met feta en lente-ui.