Groene minestrone met feta

  • 2 porties
  • 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 1/2 l groentebouillon
  • 500 g prinsessenboontjes, steeltjes verwijderd en in stukjes
  • 1 courgette, in stukjes
  • 250 g erwtjes
  • 1 bussel kervel
  • 30 g feta (per portie)
  • 1 lente-ui, in fijne ringen

Bereiding

  1. Stoof de sjalotjes en knoflook aan in olijfolie. Voeg de
    groentebouillon toe en breng aan de kook. Voeg de prinsessenboontjes
    toe, kruid met zwarte peper en een snufje zout.
  2. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
  3. Voeg de courgette en de erwten toe en laat nog een 3-tal
    minuten pruttelen. Voeg pas op het einde de kervel toe.
  4. Werk de soep à la minute af met feta en lente-ui.