Shakshuka

  • 2 porties
  • 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine rode ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • scheutje extra vierge olijfolie
  • 1 zoete puntpaprika, in stukjes
  • 400g tomatenblokjes, uit blik
  • 1el tomatenpuree
  • 1tl komijn en chilipoeder
  • snuifje kurkuma
  • snuifje zwarte peper en zout
  • klein scheutje acaciahoning
  • 4 eieren
  • handvol koriander of bladpeterselie

Bereiding

  1. Stoof de ui glazig in een diepe pan met wat olijfolie. Voeg de paprika en de knoflook toe en stoof een 3-tal minuten.
  2. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de kruiden toe en laat een 5-tal minuten sudderen. Proef de saus en kruid bij naar smaak. Voor een zoete toets kan je een klein scheutje honing toevoegen.
  3. Maak 4 kuiltjes in de saus en breek de eitjes erin. Laat verder garen met een deksel op de pan tot het eiwit gestold is.
  4. Werk af met verse koriander of bladpeterselie.

Tips

  1. Lekker met een snede getoast volkoren (spelt)brood.