Shakshuka
Ingrediënten
-
1 kleine rode ui, fijngesneden
-
2 teentjes knoflook, geplet
-
scheutje extra vierge olijfolie
-
1 zoete puntpaprika, in stukjes
-
400g tomatenblokjes, uit blik
-
1el tomatenpuree
-
1tl komijn en chilipoeder
-
snuifje kurkuma
-
snuifje zwarte peper en zout
-
klein scheutje acaciahoning
-
4 eieren
-
handvol koriander of bladpeterselie
Bereiding
-
Stoof de ui glazig in een diepe pan met wat olijfolie. Voeg de paprika en de knoflook toe en stoof een 3-tal minuten.
-
Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de kruiden toe en laat een 5-tal minuten sudderen. Proef de saus en kruid bij naar smaak. Voor een zoete toets kan je een klein scheutje honing toevoegen.
-
Maak 4 kuiltjes in de saus en breek de eitjes erin. Laat verder garen met een deksel op de pan tot het eiwit gestold is.
-
Werk af met verse koriander of bladpeterselie.
Tips
-
Lekker met een snede getoast volkoren (spelt)brood.