Appelcakebrood
Ingrediënten
-
160 g amandelmeel
-
115 g havermeel
-
3/4 el kaneel
-
1/2 el bakpoeder
-
3 zoete appelen, geschild, in kleine blokjes (brunoise)
-
zeste van 1/2 citroen
-
4 grote eieren
-
50 ml haverdrink
-
2 el ahornsiroop
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Meng het amandelmeel met het havermeel, de kaneel, het bakpoeder en een snufje zout.
-
Voeg de stukjes appel en de citroenrasp toe en meng goed.
Roer de eieren los met de haverdrink en de ahornsiroop.
Voeg toe aan het appelmengsel en meng goed.
-
Giet alles in een bakvorm en bak 40 minuten in de oven.
Dek de appelcake af met bakpapier als hij te donker wordt.
-
Test met een spie of de cake voldoende gebakken is. Als je erin prikt, moet de spie droog blijven. Laat de cake volledig afkoelen alvorens aan te snijden.
Tips
-
De appelcake kan je afgesloten 3 dagen bewaren op een koele plaats of 1 maand (in aparte porties) in de diepvries.
-
Gebruik steeds biologische of onbehandelde citroenen voor de citroenzeste. Zorg ervoor dat je enkel de schil raspt en niet het bittere deel onder de schil.