Appelcakebrood

  • 4 porties
  • 55 minuten

Ingrediënten

  • 160 g amandelmeel
  • 115 g havermeel
  • 3/4 el kaneel
  • 1/2 el bakpoeder
  • 3 zoete appelen, geschild, in kleine blokjes (brunoise)
  • zeste van 1/2 citroen
  • 4 grote eieren
  • 50 ml haverdrink
  • 2 el ahornsiroop

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng het amandelmeel met het havermeel, de kaneel, het bakpoeder en een snufje zout.
  3. Voeg de stukjes appel en de citroenrasp toe en meng goed.
    Roer de eieren los met de haverdrink en de ahornsiroop.
    Voeg toe aan het appelmengsel en meng goed.
  4. Giet alles in een bakvorm en bak 40 minuten in de oven.
    Dek de appelcake af met bakpapier als hij te donker wordt.
  5. Test met een spie of de cake voldoende gebakken is. Als je erin prikt, moet de spie droog blijven. Laat de cake volledig afkoelen alvorens aan te snijden.

Tips

  1. De appelcake kan je afgesloten 3 dagen bewaren op een koele plaats of 1 maand (in aparte porties) in de diepvries.
  2. Gebruik steeds biologische of onbehandelde citroenen voor de citroenzeste. Zorg ervoor dat je enkel de schil raspt en niet het bittere deel onder de schil.