Mango-kokoskoekjes
Ingrediënten
-
2 medjouldadels
-
1 el kokosolie
-
185 g mango, in kleine stukken
-
60 g Griekse yoghurt
-
Sap van 1/2 limoen
-
100 g amandelmeel
-
100 g (glutenvrije) havermout
-
45 g + 10 g gemalen kokos
-
1 el (glutenvrij) bakpoeder
-
1 snufje zout
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de dadels in een kommetje en giet er warm water over. Laat een 5-tal minuutjes weken, haal ze uit het water, halveer ze en verwijder de pit.
-
Laat de kokosolie smelten in een kookpot op een laag vuur.
-
Mix de dadels met de mango en de Griekse yoghurt in de blender. Giet in een kom, voeg alle overige ingrediënten toe en meng goed.
-
Schep een eetlepel van het mengsel, rol er balletjes van, leg ze op een bakplaat met bakpapier en duw ze wat platter.
-
Bak 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Werk de koekjes af met nog wat extra gemalen kokos.
-
Bewaar de koekjes in de koelkast of vries ze in.
Tips
-
Koop steeds mango's 'ready to eat'. Die zijn het lekkerst en geven de koekjes een zoete smaak.
-
Je kan de Griekse yoghurt ook vervangen door kokosroom en de mango door verse ananas. Varieer en experimenteer!