SOS festival: 6 tips om gezond te genieten!

Met de start van Rock Werchter, is het festivalseizoen officieel geopend. Onderstaand een aantal tips om ook die gezonde balans te houden tijdens een misschien wel drukke festivalzomer:

  • Eet voor het festival extra gezond. Kies voor een evenwichtig ontbijt, gezonde tussendoortjes en zet groenterijke gerechten op het menu. Combineer die met wat kwalitatieve eiwitten, zoals gevogelte en vis en vul eventueel aan met volwaardige koolhydraten zoals quinoa, zilvervliesrijst of een aardappeltje in de schil. Pas de hoeveelheid koolhydraten aan volgens je fysieke activiteit. Heb je weinig fysieke activiteit vervang de koolhydraten dan eens vaker door extra groenten.
  • Noten zijn het perfecte tussendoortje. Ik smokkel ze zelf ook altijd mee naar binnen. Let op: ik heb het wel niet over borrelnootjes 😉 Kies voor een handvol cashew-, amandel- en walnoten…
  • Doseren: is the key. Was je de eerste dag overmoedig en heb je volledig laten gaan? Dat is niet erg. Doseer dan de volgende dag en kies voor iets gezonds.
  • Van detoxen en sapjes ben ik geen voorstander, maar het is wel superbelangrijk dat je na het festival meteen de gezonde klik maakt en niet blijven hangen in minder goede gewoontes. Eet een paar dagen wat lichter en mijd alcohol.
  • Steek voor je vertrekt al een paar gezonde snacks in de koelkast. Zo krijg je meteen de juiste prikkels wanneer je terugkomt van het festival.
  • Boven alles: geniet! Eet gerust een frietje, maar laat die drie extra stukken vlees dan achterwege. Je kan een festival vergelijken met de feestdagen: je geniet van extraatjes, maar dat moet af en toe eens kunnen.