Getuigenissen

Een positieve verandering in je leven wil je vaak delen met anderen.
Enkele Sanisto’s en Sanista’s vertellen hier over hun ervaringen!
Wil jij ook jouw getuigenis delen en anderen inspireren? Dat kan!
Stuur jouw getuigenis naar info@nooitmeerdieten.be of gebruik het formulier.

Het ging gewoon vanzelf
Helma

Impulsaankopen in de supermarkt? Dat overkomt me niet meer. Ik maak nu altijd een weekplanning en tegelijk ook een boodschappenlijstje: veel handiger tijdens het winkelen én zo laat ik me niet meer verleiden door een vette hap. Ondertussen ben ik 21 kilo kwijt en voel ik me veel fitter!

Ons dochtertje eet nu kerstomaatjes als snoepjes
Kevin

De afgelopen tweeënhalf jaar ben ik maar liefst 50 kg afgevallen! Ons hele gezin eet mee Sana.
Neem nu ons dochtertje van bijna drie: ze is grote fan van quinoa en ze is verzot op kerstomaatjes en paprika’s.

'Je moet dat niet laten behandelen, dat komt toch steeds terug'
Getuigenis van Natascha

Dokter Natascha Bossuyt is gespecialiseerd in flebologie en behandelt dagelijks spataders. Omdat ze gelooft in preventie door gezonde voeding en beweging, werd ze ook Sanacoach.

“Dokter, mijn benen voelen zo zwaar aan, ik denk dat ik spataders heb.” Voor mij staat een jonge vrouw, normale lengte, een beetje aan de mollige kant. Spataders zijn inderdaad een veel voorkomend probleem, gemiddeld krijgen zeven op de tien mensen ooit te maken met een bepaalde vorm van spataders. Eén van de eerste symptomen? Zwaar en vermoeid aanvoelende benen (voornamelijk ter hoogte van de kuiten) gepaard met een zwelling van de enkels.

Spataders zijn deels erfelijk bepaald. Als één van beide ouders spataders heeft, loop ook jij een grote kans om spataders te krijgen. Heb je een staand beroep? Ben je een vrouw? Heb je meerdere zwangerschappen achter de rug? Ben je al een dagje ouder? In dat geval behoor je zeker tot de grote risicogroep.

De jonge vrouw is vierentwintig jaar, heeft nog geen zwangerschappen gehad en heeft een zittend beroep. Met haar één meter vierenzestig en tachtig kilogram heeft toch ook zij een grote kans om spataders te krijgen. Want ook overgewicht is een belangrijke factor. Door de overdruk in de buik kan het bloed moeilijker van de benen naar het hart terugvloeien en kan er een verwijding van de aders ontstaan. Dit kan leiden tot vochtophoping en spataders.

Na controle blijkt deze jonge vrouw nog geen spataders te hebben. Maar wat dan met haar klachten? Twee benen maken 36 procent uit van het totale lichaamsgewicht. Haar benen zijn dan ook letterlijk zwaar. Lang rechtstaan en warmere periodes waarbij er extra vochtophoping ontstaat zullen de klachten nog verergeren.

Afvallen bij overgewicht vermindert de kans op spataders aanzienlijk én ook het zwaartegevoel in de benen vermindert erdoor. Ook bewegen is de boodschap. Fietsen en lopen zijn ideaal, omdat je kuitspierpomp hierbij het vocht naar boven stuwt. Heb je een staand beroep, draag dan ter preventie steunkousen en wandel regelmatig rond. Geef je benen ook af en toe een frisse douche, wandel in de zee of zet je benen in een verkoelend badje. Dit helpt om je aders te versmallen en je benen een lichter gevoel te geven.

“Je moet dat niet laten behandelen, dat komt toch steeds terug”, klinkt het in de volksmond. Maar dat is absoluut geen volkswijsheid. Spataders evolueren namelijk altijd: wat vandaag een kleine spatader is, wordt de komende jaren ontegensprekelijk heel groot. Laat je correct behandelen en opvolgen, dan zullen je benen altijd blote benen proof zijn.

Ik ben de Sana-methode zeer dankbaar en zou het iedereen aanraden, niet alleen om te vermageren, maar gewoon omdat het gezondheid en geluk brengt.
Lieselot

Een goede vriendin liet zich bij Sana begeleiden en informeerde me over het
principe: gezonde voeding als drijfveer en alle dagen superfoods. Alles mag, maar
met mate. Ik was onmiddellijk geïnteresseerd en maakte een afspraak. Sandra gaf
me een heel goede uitleg over de basisprincipes. In het begin was het iets strikter
omdat ik toch een 6 à 8 kilogram moest afvallen. Ik heb mijn keukengewoontes
aangepast, eet niet meer alle dagen vlees, maar meer vis. Ik ben beginnen te experimenteren
met groenten en fruit. Wat een ervaring! Ik kook zeer graag en heb puur
leren koken, zonder veel sauzen, maar met heel veel smaak!
Ondertussen zijn we vier jaar verder en kan ik zeggen dat ik vrij stabiel ben qua
gewicht. Nog belangrijker is dat mijn huid, haar, nagels… blaken van gezondheid.
Iedereen zegt constant dat ik er zo goed uitzie, dat is echt leuk. Ik heb nu niet meer
het gevoel dat ik op dieet ben, het is gewoon mijn levensstijl geworden! Ik voel me
helemaal niet gestraft, maar heb een manier gevonden om lekker te eten zonder
al de klassieke dikmakers. Ik ben Sana zeer dankbaar en zou het iedereen aanraden,
niet alleen om te vermageren, maar gewoon omdat het gezondheid en geluk
brengt.

Sandra heeft me nog nooit een schema opgemaakt, heeft me nog nooit gesproken over afgewogen hoeveelheden, maar leerde me een aantal gewoontes veranderen!
Tom

Toen ik op 2 september 2013 (toen inmiddels 104 kg) een afspraak maakte met Sandra
Bekkari, die het allemaal op een andere manier aanpakt dan de vorige – klassieke –
diëtistes. Sandra heeft me nog nooit een schema opgemaakt, heeft me nog nooit
gesproken over afgewogen hoeveelheden, maar leerde me een aantal gewoontes
veranderen. Sandra begreep mijn problemen: als invoerder van kwaliteitsvolle
Italiaanse wijnen leid ik een nogal bourgondisch leven, met veel lekker eten, lekkere
wijnen en af en toe een lekker biertje. Ik werd gemotiveerd om naast een voedingsaanpassing
ook te gaan bewegen. Sandra gaf me tips om anders, maar toch lekker en smaakvol te eten. Maar ik bleef absoluut leven, zowel thuis, bij vrienden als op restaurant.
Ze kon me er ook van overtuigen om nu en dan eens enkele dagen een alcoholstop
in te lassen, wat niet makkelijk is in mijn beroep, maar wat wel een pak calorieën
scheelt. Op deze manier kon ik in eerste instantie zo’n 15 kilogram vermageren en
kan ik dit gewicht nu behouden en eigenlijk even lekker leven als ervoor! En de
sport werd een verslaving…

Mijn ‘Nooit meer diëten’-boeken wil ik nooit meer missen!
Petra Spoelders

Een collega vertelde me haar succesverhaal: dat ze zich energieker voelt en blijvend
afslankte door het schrappen van toegevoegde suikers. Hoe ze zich verder niks
ontzegt en geniet van lekker eten. Ik dacht: dit wil ik ook. Niet zozeer om af te vallen,
maar om komaf te maken met mijn drang naar zoet. Ik weet al jaren dat suiker
slecht voor mij is, maar ik vond geen manier om het af te zweren. Ik haat diëten,
wil lekker eten, kook en bak graag. Ik haalde de ‘Nooit meer diëten’-boeken in huis
en ging aan de slag. Koffie verving ik door matcha, mijn granola vol suiker vloog de
deur uit en ook lunchen en dineren deed ik op z’n Sana’s. Sandra’s boeken zijn mijn
‘holy grail’. Al snel voelde ik het verschil: ik kreeg gezondere darmen, meer energie,
en ik verloor zelfs wat kilo’s. ‘Nooit meer diëten’ wil ik nooit meer missen. Hier blijf ik
zeker mee doorgaan!

Het optimisme is volledig terug!
Chantal Deweerdt

Beste beslissing ooit! Hoewel ik geen schrijver ben, zou ik waarschijnlijk een klein boek kunnen vullen met mijn verhaal. Ik loop over van energie en positieve vibes! Ik straalde vroeger echter ooit totaal iets anders uit. Ik ben nooit ‘een model van in de boekjes’ geweest, maar hoe ik de laatste jaren echt alle remmen losgooide en roofbouw pleegde op mijn lichaam, wil ik liever niet in woorden gieten. Met alle gevolgen van dien: lusteloos, lui, moe, vreetkicks,… Eind 2016 kreeg ik een ferme mentale oplawaai: een burn-out moeten toegeven terwijl ik mijn werk zo graag deed, hoe kon het zo ver gekomen zijn? Nog lustelozer dan ik voorheen al was, kwam ik tot één bedroevende uitkomst. Waar was die levenslustige Chantal nu écht gebleven? Verstopt onder een masker? Gehuld in – oh jawel – ruime kledij, letterlijk dan? En dan, als bij wonder – leerde ik op het juiste moment de groep op Facebook kennen. Zonder veel tamtam verdiepte ik me in de Sana-levensstijl. Ik kocht het eerste boek, schuimde de website af, nam me voor mijn gezondheid weer in eigen handen te nemen. Op 1 januari 2017 vatte ik de koe bij de horens en het was de beste beslissing ooit. Gedaan met excuses zoeken, actie! En wat voor een reactie kwam er! Vrijwel meteen ondervond ik, vooral door het bannen van de suikers en de alcohol dat mijn lusteloze gevoel veranderde. Ik volgde getrouw (want ik ken mezelf) de gerechtjes uit het eerste boek en werd gebeten door het Bekkari-virus. Boek 2 en 3 volgden al heel snel, net als de niet te stuiten energie. Je kon het zo gek niet bedenken: na de werkdag en na het koken, ging ik zelfs nog de ramen lappen en de hele beneden dweilen. Het optimisme is volledig terug. Hoewel ik van mijn coach Edith de positieve resultaten krijg over hoe mijn lichaam en mijn metabolisme verandert, hoezeer ik ook merk dat mijn ringen, broeksriem, kledijmaat veranderen, dat cijfer op die weegschaal blijft me ‘betoveren’. Zij het dan nu in de goede zin. Ik weet van mezelf dat ik het kan, dit volhouden en ik hoop dat ik deze positieve ingesteldheid kan doorgeven aan anderen. En daar is de immer vrolijke en stralende Sandra zelf mijn grote voorbeeld in. Dank je wel!

Nooit meer diëten is meer dan vermageren
Johan Wellecomme

Ik ben een man van 53 jaar. Anderhalf jaar geleden werd een vernauwing van een hoofdslagader geconstateerd. Ik rookte drie pakjes sigaretten per dag, dronk liters koffie en mijn voeding was allesbehalve gezond. Als ik mijn levenswijze niet veranderde, had ik volgens mijn dokter nog ongeveer tien jaar te leven. Dus begon ik aan mijn zoektocht om te vermageren en gezonder te leven. Van dieetpillen tot shakes, niks hielp. Ik leefde in een rollercoaster met ups-and-downs. Ik was moe, futloos en opgebrand. Tot ik op een dag hoorde over ‘Nooit meer diëten’. Ik was al gestart met sporten en gestopt met roken. Het ontbrak me echter nog aan energie om er 100% voor te gaan. Maar door de steun van de groep en Sandra Bekkari lukte het. Ik ben nog maar 4 kilo kwijt, maar na mijn controle bij de dokter ben ik gezond verklaard! Ik heb er levensjaren bij gekregen en zit vol energie. Geen hoofdpijn meer, geen gewrichtspijn, geen spijsverteringsproblemen, nooit meer dat gevoel van opgebrand te zijn. Deze methode heeft mijn leven gered!

Meer dan 20 kilo lichter en 20 keer meer energie!
Sanne

Diëten? Ik weet er alles van. Je kan je niet voorstellen hoeveel diëten ik al geprobeerd
heb. Resultaat? Na elk dieet dubbel zoveel kilo’s erbij. 25 jaar lang kampte
ik met energieproblemen en overgewicht. Ik kon als ontbijt gemakkelijk een klein
brood opeten, ik had nooit genoeg, had totaal geen rem. Los van mijn overgewicht
voelde ik mij steeds moe en futloos, zo kon het niet verder. Toen verschillende
mensen me vroegen of ik zwanger was, stond mijn wereld even stil. Ik wist dat er iets
moest veranderen. Ik ontdekte de ‘Nooit meer diëten’-boeken en ging ermee aan de
slag. Deze keer lukte het me wel! Nu, tien maanden later, weeg ik maar liefst 23 kilo
minder! Ik bruis weer van energie, ga dagelijks sporten of wandelen en geniet volop
van lekker eten. Ik had nooit gedacht dat gezonde voeding en beweging zo veel
impact zouden hebben op mijn lichaam en gemoedstoestand. Deze methode heeft
van mij een ander mens gemaakt. Ik kan ze iedereen aanbevelen!

Sana: zeven kleine stappen die je leven vollédig veranderen!
Jolien Acke

Na mijn twee zwangerschappen raakte ik de zwangerschapskilo’s heel moeilijk kwijt. Ik probeerde alles uit, maar zonder veel succes. Tot ik de Sana-methode leerde kennen! Ik viel maar liefst 25 kg af op 11 maand tijd. Sana: 7 kleine stappen die je leven vollédig veranderen! Ik voel me veel energieker en vooral gezond. Ik ga alvast mijn hele leven ‘Nooit meer diëten’.

Het heeft me 2,5 jaar gekost om 32 kilo kwijt te geraken maar het was op een gezonde manier en de kilo's komen ook niet meer terug.
Sabrina Vervaeke

Na jaren verschillende dieeten te hebben geprobeerd was ik het beu, alles wat ik afviel kwam ik onmiddelijk terug bij ik was radeloos en zocht wat troost in chocolade en koekjes. Tot ik Sandra Bekkari tegenkwam op internet. Het klonk me als muziek in de oren, haar tips en gerechten. Ik dacht: ‘wat als ik inderdaad gewoon anders begin te eten?’. Het was de beste keuze ooit, ik heb geen hongergevoel en voel me veel beter. Het heeft me 2,5 jaar gekost om 32 kilo kwijt te geraken maar het was op een gezonde manier en de kilo’s komen ook niet meer terug. Sandra is mijn heldin.

Ik ben al 15 kg kwijt, blaak van energie én heb een heel goede gezondheid!
Anja

Al van een jonge leeftijd was ik zwaarlijvig. Ik heb werkelijk alle mogelijke diëten geprobeerd. Van het soepdieet tot Herbalife; je kan er geen opnoemen dat ik niet geprobeerd heb. Maar telkens opnieuw jojode ik van minder wegen naar meer wegen. Tot er plots 107 kg op de weegschaal verscheen. Die drie cijfertjes deden bij mij een alarmbel afgaan. Het was mooi geweest. Ik beloofde mezelf om een gezond BMI te bereiken, blijvend deze keer. Maar hoe?
In de kerstvakantie van 2016-2017 had ik een paar dagen vakantie. Tijd dus om bij te lezen. Toevallig ontdekte ik via Facebook de groep ‘Nooit meer diëten’. Oh, wat klonk die titel alleen al aanlokkelijk. Ik zocht de website op en begon te lezen. Daarna besloot ik de boeken aan te schaffen en, juist ja, nog meer te lezen. Ik vond het allemaal heel boeiend maar stelde mezelf toch de vraag of leven volgens de SANA-principes écht het verschil zou maken. Ik besloot dat het toch het proberen waard was en op 1 januari 2017 startte ik met Sandra’s visie toe te passen. Al na de eerste week voelde ik bij mezelf iets fundamenteels veranderen. Ik had veel meer energie, geen hoofdpijn meer, geen maagoprispingen én het getal op de weegschaal ging opnieuw naar beneden, vrij snel zelfs.
Nadat ik 10 kg was afgevallen op twee maanden tijd besloot ik mijn bloed te laten trekken bij de huisarts omdat ik toch wel benieuwd was wat dit zou teweeg gebracht hebben in mijn lichaam. Wat bleek? Mijn cholesterolwaarde was van 254 naar 160 gezakt! Na 10 jaar mocht ik mijn Zocor (medicatie tegen te hoge cholesterol) in de vuilbak gooien omdat ik deze simpelweg niet meer nodig had. Wauw! Ik moest en zou Sandra hiervan op de hoogte brengen, wat ik ook deed op haar lezing in Oostakker. Na haar interessante lezing week ik niet meer af van haar principes. Gevolg? Ik ben al 15 kg kwijt, blaak van energie én heb een heel goede gezondheid. Een normaal BMI heb ik nog niet, maar met Sandra’s visie, haar heerlijke recepten en haar bemoedigende woorden, telkens weer, kom ik er wel.

Aan een dieet met shakes en koekjes wou ik niet beginnen. Sandra stuurde gaandeweg mijn eetgewoontes bij, rekening houdend met wie ik ben
Gerald

Als zaakvoerder van een galerie voor hedendaagse kunst leid ik een druk en onregelmatig
leven. De internationale kunstwereld is ongemeen boeiend, maar ook erg
veeleisend. Vaak buitenshuis eten, van snelle snacks tot uitgebreide diners, hoort er
onvermijdelijk bij. Bovendien kom ik uit een familie van echte bourgondiërs waar
lekker gaan eten, een goed glas wijn en genieten van het leven hoog in het vaandel
staan.
Een tijdje geleden begon ik aan alles te merken dat ik niet fit was. Ik raakte bij de
minste inspanning uitgeput en voelde me heel vaak moe. Zo kon ik niet verder,
hier moest ik dringend iets aan doen. Ik ben onmiddellijk op zoek gegaan naar een
diëtist. Telkens ging het eerst een tijdje goed, maar omdat ik constant honger had,
hield ik het niet vol. Telkens kwamen de kilo’s er sneller weer aan dan dat ze waren
verdwenen.
Tot iemand mij Sandra Bekkari aanraadde. Zij luisterde naar wat ik zelf met mijn
dieet wou bereiken. Ik wou afvallen maar wel blijven genieten van lekker eten en
wijn. Aan een dieet met shakes en koekjes wou ik niet beginnen. Sandra stuurde
gaandeweg mijn eetgewoontes bij, rekening houdend met wie ik ben. Ze gaf me
structuur en hielp me mijn eetpatroon te veranderen. Ik eet nu bijvoorbeeld zes
maal per dag een kleine hoeveelheid in plaats van twee maal veel te veel. Weg hongergevoel.
Sandra overtuigde me ook om te beginnen sporten. Daar zag ik tegen op,
ik ben namelijk helemaal geen sportief type. Maar bijna onmiddellijk voelde ik dat
het me energie gaf.
Kortom, voor mij is de aanpak van Sandra een succes geweest. Ik weeg 29 kilogram
minder, en daar komt niets meer bij. Mijn cholesterol is gezakt van 280 tot onder de
200. Zonder haar had ik dit niet gekund.

Ik voel me beter, gezonder en gelukkiger!
Dominique

Door het ouder worden en na een superactief en georganiseerd leven kreeg ik last van zware artrose. Dit leidde tot gewrichtsproblemen en een onvermijdelijke operatie. Na een lange revalidatie ben ik helemaal stilgevallen, dit met veel overgewicht tot gevolg. Ik voelde me lelijk en echt slecht in mijn vel.
Via internet ging ik op zoek naar een diëtiste en zo kwam ik bij de Sana-methode terecht.
Ik kende de methode niet maar was meteen aangenaam verrast.
Onder begeleiding van Sanacoach Lieselotte Thyssen leerde ik bewuster omgaan met voeding. Ik plan nu ook beter en maak een degelijke boodschappenlijst met gevarieerde, heerlijke, verse en gezonde producten.
Het start simpelweg met gezonde ingrediënten in huis te hebben. Ik stel een menu samen voor een paar dagen en maak zo telkens gezonde keuzes.
Door de “Nooit Meer Diëten‘-boekenreeks kreeg ik een resem lekkere ideeën en ik heb tussendoor geen honger meer.
Op een rustige manier en zonder stress ben ik op 6 maanden tijd ongeveer 15 kg verloren!
Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik voel me al veel beter. Ik slaap beter, voel me niet meer suf en moe. Kortom, ik voel me terug goed, gelukkig en ben actief bezig!
Mijn nieuwe levenswijze en eetgewoontes maken nu echt deel uit van mijn dagelijks leven en ik geniet ervan!

Mijn dokter vroeg of ik een speciaal dieet volgde?
Marie

Hallo, ik ben Marie en sedert december 2016 hebben mijn man en ik onze eetgewoonten aangepast aan de Sana methode, dit 4x in de week.
Voordien was mijn suikerwaarde 8,1 en nam ik medicatie 3x per dag, nu is mijn waarde gezakt naar 6,6 en neem ik nog slechts 2x per dag medicatie. Mijn gewicht is ook verminderd met 8kg! Mijn dokter was heel verbaasd en vroeg of ik een speciaal dieet volgde? Mijn echtgenoot zijn cholesterol is gezakt van 176 naar 123! Dus wij zijn heel goed bezig, we hebben geen honger, het eten is lekker en we hebben ondertussen vele nieuwe dingen leren eten. Dank U wel Sandra Bekkari

Fit, fitter, fitst!
Veerle

Ik was altijd moe. De oorzaak? Ik combineer een druk sociaal leven met een gezin met drie kinderen en een zware job. Bovendien had ik chronische astma, chronische maag- en darmproblemen én kampte ik met een ijzertekort. Toen raadde iemand me de boeken van Sandra aan. Omdat mijn buikproblemen alleen maar erger werden, besloot ik het erop te wagen. Met wat tegenzin weliswaar, want ik geniet te graag van lekker eten en een goed glas bier. Maar die tegenzin verdween snel: al na een paar weken was ik niet langer moe, maar fit! Nu kan ik de wereld opnieuw aan! Vroeger lag ik al om 20u uitgeput in bed, nu poets ik nog snel de ramen. Ik heb genoeg energie om tot drie keer per week te sporten. Mijn gezondheid is veel beter, zelfs met minder medicatie dan voordien! Mijn buikpijn is helemaal weg. En het dutje na elke maaltijd is niet meer nodig. Maar bovenal… mag ik nog steeds lekker eten en af en toe genieten van een biertje. De gezonde en lekkere combinaties maken het gemakkelijk om nooit meer te diëten en toch fitter te worden.

Ik mag nog steeds lekker brood eten!
Annemie

Ik was al mijn hele leven te dik. Jarenlang was ik op dieet, maar ik kwam alleen maar bij. Toen ik 25 was heb ik maanden geleefd op 500 kcal per dag. Toen bereikte ik eindelijk het gewicht dat ik wou. Wat was ik gelukkig toen! Maar zo weinig eten kun je niet volhouden natuurlijk. En terug naar af. Ik werd gek van al die regeltjes en verboden: geen brood, geen pasta… Ik had nooit een voldaan gevoel na de maaltijd en het gevolg was dat als ik eens een boterham wilde eten, ik bij wijze van spreken een half brood opat. En toen las ik de ‘Nooit meer diëten’- boeken. Maar eerst wou ik weten of je brood mag blijven eten, want als ik iets niet kan missen is het brood. Er zijn geen verboden bij Sana, alles draait om de juiste balans. Elke morgen eet ik 2 of 3 sneetjes volkoren speltbrood en geniet er met volle teugen van. Dankzij de Sana-methode verlies ik op een gezonde en haalbare manier gewicht. Ik ben nu, na een jaar 13 kilo kwijt, zonder hongergevoel. Ik heb nog nooit zo lekker gegeten als nu, én ik bruis van de energie!

Ik ga nooit meer diëten!
Ulrich

Ik wou een marathon lopen vóór ik veertig werd. Dat lukte, maar zodra dit doel bereikt was, kwamen er heel snel veel kilo’s bij. Op mijn werk kreeg ik toen te maken met veel stress en door tijdgebrek kreeg ik mijn gewicht niet meer onder controle, was ik lusteloos en had ik zelfs geen zin om er iets aan te veranderen. Een paar maanden geleden kwam de kentering. Ik besloot mijn lijf en leven weer in handen te nemen. Een vriend vertelde mij over de Sana-methode. Zeven simpele stappen, niet veel rekenen en geen grote inspanningen. Wat mij triggerde, was de no-nonsenseaanpak. En dan die gemakkelijke en inspirerende recepten! Na twee maanden was ik zeven kilo kwijt. Ik kreeg weer de energie om dagelijks te lopen, te zwemmen met mijn kinderen, hoogteparcours te doen… Naast lichamelijke energie heb ik ook het gevoel dat de mentale energie ervoor zorgt dat alles zijn juiste plaats begint te krijgen. Ik ben nog niet aan mijn streefdoel, maar het is zalig om te merken dat ik zonder dieet kilo na kilo verlies en dat ik er zelfs energie bij krijg!

Sana werd een echt ‘familieverhaal’
Sabine

Via een vriendin kreeg ik de tip om contact op te nemen met Sandra Bekkari van Sana, want zij zou me tips kunnen bezorgen om niet te diëten, maar gezond te eten en toch gewicht te verliezen! Deze formule maakte me nieuwsgierig.
Ik maakte een afspraak met Sandra, die mij de basisregels van gezond eten verdui- delijkte aan de hand van de 7 Sana-principes: een gezond ontbijt met superfoods en fruit, een middagmaal en avondmaal met veel groenten en twee gezonde tussen- doortjes is voortaan mijn nieuw voedingspatroon. Aangevuld met regelmatig bewe- gen, zorgde dit ervoor dat ik intussen 10 kg ben afgevallen en ik me veel fitter voel dan voorheen!
Wat bovendien ook super is, is dat ook mijn huisgenoten mijn nieuwe eetgewoontes appreciëren! Zonder enige aanmoediging van mijn kant eten zij enthousiast mee van de gezonde maaltijden die ik klaarmaak! Daarenboven is de drang naar zoet volledig verdwenen! De snoep en koekjes werden vervangen door superfoods en door ver- schillende soorten lekker fruit!
Ondertussen is het eigenlijk een familieverhaal geworden… Ook mijn samenwonende zoon en zijn vriendin volgen intussen Sana. Zonder mijn medeweten hadden ze con- tact opgenomen met Sandra omdat ze ook wilden vermageren, maar door gezonder te eten! Door onregelmatige uren grepen ze geregeld naar ongezonde voeding en tussendoortjes. Ze zijn nu een paar maanden bezig en ook met succes!

Mijn ‘Nooit meer diëten’-boeken wil ik nooit meer missen.
Petra

Een collega vertelde me haar succesverhaal: dat ze zich energieker voelt en blijvend afslankte door het schrappen van toegevoegde suikers. Hoe ze zich verder niks ontzegt en geniet van lekker eten. Ik dacht: dit wil ik ook. Niet zozeer om af te vallen, maar om komaf te maken met mijn drang naar zoet. Ik weet al jaren dat suiker slecht voor mij is, maar ik vond geen manier om het af te zweren. Ik haat diëten, wil lekker eten, kook en bak graag. Ik haalde de ‘Nooit meer diëten’-boeken in huis en ging aan de slag. Koffie verving ik door matcha, mijn granola vol suiker vloog de deur uit en ook lunchen en dineren deed ik op z’n Sana’s. Sandra’s boeken zijn mijn ‘holy grail’. Al snel voelde ik het verschil: ik kreeg gezondere darmen, meer energie, en ik verloor zelfs wat kilo’s. ‘Nooit meer diëten’ wil ik nooit meer missen. Hier blijf ik zeker mee doorgaan!

Ik heb voor de eerste keer in jaren zin om te sporten!
Valerie 

Als kind werd ik altijd gepest omdat ik de ‘dikke’ was. In het middelbaar begon ik gewicht te verliezen. Ik at zeer weinig en had soms zò’n honger dat ik mij volpropte tot ik bijna overgaf en helse maagpijn kreeg. Ook laxeermiddelen waren mij niet vreemd. Ik kreeg zo een vreselijke maag- en buikpijnen dat de dokter me medicatie en een dieet voorschreef. Mijn gewicht schommelde met pieken en dalen van 15 kilo. Mijn leven bestond uit diëten, honger en vreetbuien… Bovendien had ik een tarwe-allergie. Intussen was ik mama geworden en werd vastbesloten. Ik veranderde mijn eetpatroon: ‘s morgens fruit met havermout en platte kaas, ‘s middags groenten met kaas of ham en ‘s avonds vlees of vis met groenten… Hoe ik me nu voel? Mijn buikpijn en opgezwollen darmen zijn weg, mijn maagpijn is weg, mijn misselijkheid is weg, mijn eczema is weg, mijn loopneuzen zijn weg,… en vooral mijn medicatie is weg! Ik heb voor de eerste keer in jaren energie en zin om te sporten! Ik heb het onbeschrijfelijk gevoel om WAKKER te zijn en te leven… De Sana-methode werkt voor mij!

 

Nooit meer diëten is meer dan vermageren!
Johan

Ik ben een man 53 jaar. Anderhalf jaar geleden werd een vernauwing van een hoofdslagader geconstateerd. Ik rookte drie pakjes per dag, dronk liters koffie en mijn voeding was allesbehalve gezond. Als ik mijn levenswijze niet veranderde, had ik nog ongeveer tien jaar te leven. Dus begon ik aan mijn zoektocht om te vermageren en gezonder te leven. Van dieetpillen tot shakes, niks hielp. Ik leefde in een rollercoaster van ups-and-downs. Ik was moe, futloos en opgebrand. Tot ik op een dag hoorde over ‘Nooit meer diëten’. Ik was al gestart met sporten en gestopt met roken. Het ontbrak me echter nog aan energie om er 100% voor te gaan. Maar door de steun van de groep en Sandra Bekkari lukte het. Ik ben nog maar 4 kilo kwijt, maar na mijn controle bij de dokter ben ik gezond verklaard! Ik heb er levensjaren bij gekregen en zit vol energie. Geen hoofdpijn meer, geen gewrichtspijn, geen spijsverteringsproblemen, nooit meer dat gevoel van opgebrand te zijn. Deze methode heeft mijn leven gered!

Ik snoep nog wel af en toe, maar met de 80/20-regel is dit geen probleem. Voor mij werkt dit prima!
Kristel

Hoe meer stress ik had, hoe meer ik begon te snoepen. Resultaat: na 3 jaar was er 35 kilo bij. Mijn overgewicht begon mij parten te spelen: ik moest er iets aan doen. Ik ging op dieet, maar veel diëten geprobeerd te hebben verloor ik de moed. Ik had constant honger en het gevoel dat ik niks meer mocht eten wat ik lekker vond. Uit nieuwsgierigheid kocht ik het ‘Nooit meer diëten’-boek en ging er meteen mee aan de slag. Ik probeerde de heerlijke recepten uit en mijn drang naar zoet verminderde geleidelijk aan. Na één jaar ben ik 20 kilo kwijt en voel me veel fitter en blijer! Ik snoep nog wel af en toe, maar met de 80/20-regel is dit geen probleem. Voor mij werkt dit prima! Ik drink ook meer water, eet meer groenten en fruit en voel mij veel beter in mijn vel! Ik heb niet het gevoel dat ik aan het diëten ben, ik heb het voorbije jaar stap voor stap mijn gewoontes aangepast, op een haalbare manier die ik kan volhouden!

Eindelijk heb ik de goeie manier gevonden. Een manier die me toelaat om te genieten van lekker eten, want ik ben een bourgondiër. Eten, drinken, koken… I LOVE IT!
Natacha

25 jaar diëten van shakes, repen, maaltijden overslaan, brooddieet, bananendieet, soepdieet, tot zelfs pillen slikken en het leidde tot niks: 10 kg af en 15 kg bij. Eindelijk heb ik de goeie manier gevonden. Een manier die me toelaat om te genieten van lekker eten, want ik ben een bourgondiër. Eten, drinken, koken… I LOVE IT! Resultaat na 4 maanden: 13 kg kwijt zonder honger, geen eetbuien meer (want vroeger kon ik wel een kilo lasagne binnenschrokken) en tonnen energie! Mensen die me tegenkomen gaan spontaan de boeken kopen. Het zijn niet alleen de kilo’s die ik kwijt ben, ook mijn huid straalt meer en mijn haar ziet er beter uit. Het is gewoon top! Merci Sandra!

Ik heb een stuk van mijn leven teruggekregen. 
Geert

Een eigen bedrijf runnen is meer dan een dagtaak op zich. En dat gaat ten koste van een gezonde levensstijl: nachtrust van 4 uur of minder, onregelmatig eten, snoepen, stress, 3 liter koffie per dag, geen ruimte voor ontspanning… De kilo’s kwamen er
zo stilaan maar zeker bij. Mijn vrouw en ik besloten om het samen over een andere boeg te gooien en er een gezonde levensstijl op na te houden om de overtollige kilo’s kwijt te spelen. Iedere dag wordt nu à la Sana gekookt. We zagen onszelf op alle vlakken veranderen. We genieten van puurheid en echte smaken. Dankzij de 80/20 regel genieten we af en toe van dat extraatje: een wijntje, een restaurant- bezoek… We zijn een ander mens geworden, niet alleen door samen 20 kilo lichter te zijn, maar vooral omdat we bewuster eten. Ik voel mij super, fit en vitaal! En ik ben fier op mezelf. Ik heb een stuk van mijn leven teruggekregen. Die extra boost had ik nodig. Toen we Sandra Bekkari ontmoetten, kregen we zo’n sympathie voor haar, dat we een lezing organiseerden in Anzegem. Het was één groot succes… De boeken werden als ‘zoete havermout’-broodjes verkocht. Ik ben een betere versie geworden van mezelf, met dank aan Sana. Ik heb de mindset gekregen van een winnaar. En ik heb gewonnen… én hoe!

100% voldoening en dit terwijl je kan blijven genieten van lekker eten! 
Claude & Ann

Pas na ons veertigste levensjaar bleven de kilo’s er beetje bij beetje, jaar na jaar, aanplakken. Na heel wat diëten die we niet konden volhouden, kwamen de afgevallen kilo’s er meteen weer bij. De moed om er opnieuw aan te beginnen was ver te zoeken. Mijn man en ik hebben een horecazaak en ons eetpatroon was echt niet goed: geen tijd om te eten, onregelmatige uren, snoepen tijdens de middag- en avondservice, laat eten, glaasje wijn na de dienst…

Toen het boek ‘Nooit meer diëten’ verscheen, kocht ik het direct, de titel sprak
 me aan, daar zat iets in! De getuigenissen overhaalden mijn man en mij om een afspraak te maken met Sandra en om de Sana-methode te volgen. Na de professionele uitleg gingen we van start. We leerden veel gezonder en anders eten en het gekke is dat we nu eigenlijk meer eten dan vroeger. Maar het resultaat: we zijn vele kilo’s lichter, na drie maanden samen 24 kg! We voelen ons veel fitter en hebben een maximum aan energie. Een dieet kan je het inderdaad niet noemen, want alles kan en mag, maar dan gezonder. Onze levensstijl is gewoon veranderd. Ook de 80/20- regel is super!! En als we op onze dag verlof eens zondigen: geen nood, die ene dag haalt je niet uit evenwicht.

Onze raad: wacht niet op het juiste moment, maar begin er meteen aan. Je hebt inderdaad wat karakter nodig om te starten, maar eens er resultaat is, heb je 100% voldoening en dit terwijl je kan blijven genieten van lekker eten!

;