“Ben ik genezen? Neen. Maar Sana gaf me wél een nieuw leven”

“CVS en fibromyalgie. Al meer dan 20 jaar – ik ben er nu 55 – draag ik beide aandoeningen met me mee. Veel bewegen was dus, door de vermoeidheid en de heftige pijn, niet meer voor mij weggelegd. Gelukkig merkte ik dat niet op de weegschaal: mijn gewicht kon ik al die jaren gemakkelijk onder controle houden. Tot ik plots in een maand tijd drie zware operaties moest ondergaan en ik – om mijn vermoeide, herstellende lichaam toch maar door de dag te slepen – energiedrankjes begon te drinken. Wel zes per dag, en dat een paar jaar aan een stuk. Hielp dat? Neen. Maar ik werd er wél afhankelijk van. Bovendien ontbrak het me nog steeds aan energie om ’s avonds te koken. Resultaat? Ik kwam maar liefs 18 kilo bij in vier jaar. En dat werkte natuurlijk nog meer op mijn gemoed. Tot ik op een dag een gemakkelijk, snel en lekker recept vond voor een soepje. Het was mijn eerste kennismaking met Sandra Bekkari en… het was meteen raak! Ik zocht enthousiast naar meer recepten die ik – net als de soep – snel op tafel kon zetten. Zo kwam ik in de Nooit Meer Diëten-Facebookgroep terecht. Het enthousiasme dat er heerst, werkte aanstekelijk. Ik maakte een klik in mijn hoofd. Stap voor stap werden gewoontes veranderd en ging ik leven volgens de zeven Sana-stappen. De keuken werd weer een plek waar ik graag vertoefde, koken en bakken werden zelfs echte hobby’s. En die ommezwaai merkte ik niet enkel op de weegschaal. Ook mijn energiepeil kreeg een enorme boost. Overdag slapen? Doe ik niet meer. En ik heb weer zin om dingen te ondernemen én om te bewegen. Genezen ben ik natuurlijk niet, maar ik merk wel heel duidelijk wat pure, gezonde voeding met mijn lichaam doet. En dat gevoel wil ik nooit meer missen!”

– Chris Janssen