Verstandig uit eten gaan, het is makkelijker dan je denkt!

Een gezonde levensstijl, dat betekent niet alleen bewust eten, maar ook bewust genieten.
Als je eens uit eten gaat, geniet dan van dat glaasje wijn of van dat heerlijke dessert!
Heb jij voor je werk vrijwel dagelijks een zakenlunch of -diner? Dan is verstandig op restaurant gaan steeds weer een uitdaging. Als je het moeilijk hebt om gezonde keuzes te maken, geef ik hier enkele tips om licht én lekker uit eten te gaan.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Kies een restaurant dat de nodige aandacht geeft aan groenten. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de Groene GaultMillau of ga eens eten bij een Sana Member Restaurant. In deze restaurants kan je genieten van een aantal overheerlijke gerechten samengesteld volgens de Sana-methode.

  • Kies slim: de meeste restaurants hebben een website waarop je het menu kan raadplegen. Kijk eventueel thuis al wat je gaat eten en houd je daaraan.
  • Kies voor een groenterijk voorgerecht zoals een soepje of salade of neem een carpaccio van vis of misschien ben je wel fan van oesters. Ik vind ze heerlijk en ze zitten boordevol zink, wat goed is voor de weerstand.
  • Neem een hoofdgerecht met vis, gevogelte, mager vlees… en vraag de saus apart, zodat je zelf kan doseren.
  • Vraag steeds een extra portie warme groenten of een salade.
  • Beperk of vermijd gefrituurde gerechten (frieten, kroketten…)
  • Beperk het gebruik van alcohol tot één à twee consumpties, drink rustig en wissel af met water. Tijdens zakenlunches kan je alcohol beter helemaal skippen, zeker als je nog dient te werken achteraf.
  • Stop je niet vol met brood alvorens het eten op tafel komt. Die broodjes zijn vaak een pure gewoonte en totaal overbodig wanneer je uit eten gaat.