Gepimpt water!

Met de zomermaanden voor de deur is voldoende hydrateren extra belangrijk. En dat doe je het best door voldoende water te drinken. Zo’n 1,5l per dag is een goed gemiddelde. Bij heel warm weer of intensief sporten is de behoefte aan water nog groter. Sommige mensen hebben moeite met water drinken en zijn eerder geneigd om naar frisdranken te grijpen. Een slechte gewoonte die nochtans makkelijk doorbroken kan worden.

Verandering van spijs doet eten, zegt men. Hetzelfde geldt voor water. Daarom stel ik dan ook voor om je water eens vaker te ‘pimpen’. Water kan je aantrekkelijker maken door er stukjes vers fruit, groenten en kruiden aan toe te voegen.

Een paar tips om je water optimaal te ‘pimpen’!

− Gebruik bij voorkeur biologisch fruit en groenten en was de schil goed.
− Laat het fruit minstens een half uurtje trekken in het water.
− Een scheutje citroen-, limoen- of pompelmoessap geven je water nog net dat tikje meer smaak.
− Serveer je drankje in een mooie karaf met toffe glazen.
− Voeg in de zomer wat ijsblokjes toe voor extra frisheid.

Ook leuk: Achteraf kan je de stukjes fruit opeten als gezond tussendoortje.

Mijn favoriete smaken?

− Rozemarijn en pompelmoes
− Aardbeien, sinaasappel en basilicum

Maar probeer gerust nieuwe combinaties uit. Het gaat uiteindelijk om wat jij het lekkerst vindt. Ga aan de slag en laat die suikerrijke dranken voor wat ze zijn. Gepimpt water is de ideale dorstlesser én lekker verfrissend.
Geniet ervan!