Zoete-aardappelwafeltjes

  • 12 porties
  • 25 minuten

Ingrediënten

  • 250g zoete aardappel, geschild en in stukjes
  • 200g havermeel (of boekweitmeel)
  • 200ml amandeldrink/rijstdrink/haverdrink
  • 4 eieren
  • 1/2 el bakpoeder
  • 2 el honing of ahornsiroop
  • 1 el kokosolie
  • snuifje zeezout

Bereiding

  1. Stoom de zoete aardappel beetgaar.
  2. Mix de zoete aardappel met het meel, de amandeldrink, de eieren, het bakpoeder, de olie, de honing en een snuifje zout.
  3. Verhit het wafelijzer, vet het in en bak wafels.

Tips

  1. Je kan de wafels 2 à 3 dagen bewaren in de koelkast of langer in de diepvries. Steek ze voor gebruik even in de broodrooster.
  2. Je kan de zoete aardappel ook vervangen door pompoen (butternut)
  3. Drizzle er eventueel wat gesmolten pure chocolade over (70% cacao)
  4. Havermeel kan je ook eenvoudig zelf maken door havermout te mixen in de blender of cutter