Zoete-aardappelwafeltjes
Ingrediënten
-
250g zoete aardappel, geschild en in stukjes
-
200g havermeel (of boekweitmeel)
-
200ml amandeldrink/rijstdrink/haverdrink
-
4 eieren
-
1/2 el bakpoeder
-
2 el honing of ahornsiroop
-
1 el kokosolie
-
snuifje zeezout
Bereiding
-
Stoom de zoete aardappel beetgaar.
-
Mix de zoete aardappel met het meel, de amandeldrink, de eieren, het bakpoeder, de olie, de honing en een snuifje zout.
-
Verhit het wafelijzer, vet het in en bak wafels.
Tips
-
Je kan de wafels 2 à 3 dagen bewaren in de koelkast of langer in de diepvries. Steek ze voor gebruik even in de broodrooster.
-
Je kan de zoete aardappel ook vervangen door pompoen (butternut)
-
Drizzle er eventueel wat gesmolten pure chocolade over (70% cacao)
-
Havermeel kan je ook eenvoudig zelf maken door havermout te mixen in de blender of cutter
-