Aardbeien in pure chocolade met kokos en amandelen

  • 4 porties
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 12 aardbeien
  • amandelschilfers
  • gemalen kokos
  • 100 g pure chocolade (70% cacao), fijngehakt

Bereiding

  1. Was de aardbeien en dep ze goed droog met keukenpapier.
  2. Prik een stokje in de aardbeien.
  3. Rooster de amandelschilfers in een anti-aanbakpan zonder vetstof.
  4. Neem twee schaaltjes : één voor de geroosterde amandelschilfers, één voor de gemalen kokos.
  5. Smelt de chocolade au bain-marie : doe water in een pot, breng aan de kook en zet op de laag vuur. Doe de chocolade in een kleiner potje en zet het in het warme water terwijl je blijft roeren. Zorg ervoor dat er zeker geen water bij de chocolade komt.
  6. Als de chocolade gesmolten is, haal je ze van het vuur. Draai de aardbeien voor drie vierde in de chocolade en vervolgens in de kokos of de amandelschilfers.
  7. Leg ze op een schaal met bakpapier en plaats 30 minuten in de koelkast.