Zalm met noten-kruidenkorst op een bedje van spinazie

  • 2 porties
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 g zalm (biozalm)
  • olijfolie
  • walnoten, grof gehakt
  • ruime portie spinazie
  • zwarte peper
  • snuifje zout
  • handvol sojascheuten
  • 1 el citroensap
  • voor de korst
  • 2 el amandelen, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el dille, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Meng alle ingrediënten voor de korst.
  3. Leg de vis in een ovenschaal met olijfolie en beleg met het mengsel.
  4. Bak +/- 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Rooster de walnoten in een anti-aanbakpan zonder vetstof.
  6. Bak de spinazie in olijfolie, voeg een scheutje citroensap toe en kruid af met peper en zout.
  7. Voeg de sojascheuten toe en laat ze even meestoven. Werk af met de geroosterde walnoten.