Zalm met noten-kruidenkorst op een bedje van spinazie
Ingrediënten
-
300 g zalm (biozalm)
-
olijfolie
-
walnoten, grof gehakt
-
ruime portie spinazie
-
zwarte peper
-
snuifje zout
-
handvol sojascheuten
-
-
-
2 el amandelen, fijngehakt
-
2 el olijfolie
-
2 el peterselie, fijngehakt
-
2 el dille, fijngehakt
-
1 teentje knoflook, geperst
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180° C.
-
Meng alle ingrediënten voor de korst.
-
Leg de vis in een ovenschaal met olijfolie en beleg met het mengsel.
-
Bak +/- 20 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Rooster de walnoten in een anti-aanbakpan zonder vetstof.
-
Bak de spinazie in olijfolie, voeg een scheutje citroensap toe en kruid af met peper en zout.
-
Voeg de sojascheuten toe en laat ze even meestoven. Werk af met de geroosterde walnoten.