Speltwraps met ricotta en gerookte zalm

  • 2 porties
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 100 g volkoren speltmeel
  • 200 ml water
  • 1 ei
  • zwarte peper
  • snufje zout
  • 2 el ricotta
  • 2 el verse kruiden zoals bieslook en/of dille
  • 80 g gerookte wilde zalm (of biologisch gekweekte zalm of met ASC-label)
  • 1 el roze peperbessen, gekneusd
  • rucola (of salade naar keuze)

Bereiding

  1. Mix alle ingrediënten voor de wraps (het volkoren speltmeel, het ei, water, peper en een snuf zout) en bak in de pan zoals pannenkoeken.
    Laat je pan eerst goed voorverwarmen met wat olijfolie en bak op middelhoog vuur.
  2. Meng de ricotta met de verse kruiden. Kruid af met peper en een snufje zout en besmeer de wraps ermee. Beleg met wat zalm, doe er de roze peperbessen op en de rucola. Rol op en steek vast met een prikkertje.

Tips

  1. Eet met een slaatje of kom groentesoep naar keuze. Ook lekker als aperitiefhapje (in stukken gesneden en met een prikkertje)