Kippengehaktballetjes met gepofte prei, prinsessenbonen en appel-mosterdressing

  • 2 porties
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 g kippengehakt
  • 1/2 ajuin
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 1/2 appel, in kleine blokjes (1/4 + 1/4)
  • bieslook, fijngehakt
  • bladpeterselie, fijngehakt
  • dragon, fijngehakt
  • 300 g prinsessenbonen, getopt
  • 1 prei
  • 1/2 tl mosterd
  • 3/4 el wittewijnazijn
  • kurkuma
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de stengels prei in stukken van 10 cm. Was ze goed. Leg ze op een ovenschaal en kruid met kurkuma, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en laat 20 à 25 minuten poffen in de oven. Laat een minuut afkoelen en verwijder de buitenste bladeren.
  3. Bereid de overige ingrediënten zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
  4. Breng een pot met warm water aan de kook met een snufje zout voor de prinsessenbonen.
    Voeg eventueel een scheutje bicarbonaat toe om de mooie groene kleur te behouden.
  5. Mix de ajuin, de knoflook en de kruiden fijn in de keukenrobot. Meng de kruidenmix en de helft van de heel kleine blokjes appel onder het kippengehakt. Vorm per persoon 3 à 4 balletjes.
  6. Kook de prinsessenbonen gedurende 8 à 10 minuten beetgaar in kokend water.

  7. Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes bruin en gaar.
  8. Maak ondertussen de dressing: Mix de rest van de appel met de aangegeven hoeveelheid wittewijnazijn, olijfolie, mosterd, peper en zout tot een homogene saus.
  9. Serveer de gehaktballetjes met de gepofte prei, prinsessenboontjes en de mosterd-appeldressing.