Kippengehaktballetjes met gepofte prei, prinsessenbonen en appel-mosterdressing
Ingrediënten
-
300 g kippengehakt
-
1/2 ajuin
-
1 knoflookteentje, geperst
-
1/2 appel, in kleine blokjes (1/4 + 1/4)
-
bieslook, fijngehakt
-
bladpeterselie, fijngehakt
-
dragon, fijngehakt
-
300 g prinsessenbonen, getopt
-
1 prei
-
1/2 tl mosterd
-
3/4 el wittewijnazijn
-
kurkuma
-
2 el olijfolie
-
peper en zout
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snijd de stengels prei in stukken van 10 cm. Was ze goed. Leg ze op een ovenschaal en kruid met kurkuma, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en laat 20 à 25 minuten poffen in de oven. Laat een minuut afkoelen en verwijder de buitenste bladeren.
-
Bereid de overige ingrediënten zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
-
Breng een pot met warm water aan de kook met een snufje zout voor de prinsessenbonen.
Voeg eventueel een scheutje bicarbonaat toe om de mooie groene kleur te behouden.
-
Mix de ajuin, de knoflook en de kruiden fijn in de keukenrobot. Meng de kruidenmix en de helft van de heel kleine blokjes appel onder het kippengehakt. Vorm per persoon 3 à 4 balletjes.
-
Kook de prinsessenbonen gedurende 8 à 10 minuten beetgaar in kokend water.
-
Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes bruin en gaar.
-
Maak ondertussen de dressing: Mix de rest van de appel met de aangegeven hoeveelheid wittewijnazijn, olijfolie, mosterd, peper en zout tot een homogene saus.
-
Serveer de gehaktballetjes met de gepofte prei, prinsessenboontjes en de mosterd-appeldressing.