Amandelbroodje

  • 10 porties
  • 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 el kokosvet
  • 3 eieren
  • 120 g amandelmeel
  • 2 rijpe bananen (of zie tip)
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 snufje zeezout
  • 50 g amandelen, grofgehakt
  • 3 el rozijnen (of gedroogde cranberry's, blauwe bessen...)
  • 2 el amandelschilfers

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  2. Smelt het kokosvet in een potje op een laag vuur.
  3. Mix de eieren met het amandelmeel, de bananen, het bakpoeder, de kaneel, het zout en het gesmolten kokosvet in een blender of keukenrobot.
  4. Giet het beslag uit de blender/keukenrobot, voeg de noten en rozijnen toe en meng goed met een lepel.
  5. Vet de cakevorm in of gebruik een siliconen bakvorm. Doe alles in de cakevorm, strooi de amandelschilfers er overheen en bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een spie in het broodje om te zien of het gaar is. De spie moet droog zijn.

Tips

  1. Je kan het amandelbrood 4 à 5 dagen bewaren in de koelkast.
  2. Een sneetje amandelbrood is ook geschikt als tussendoortje.
  3. Dit recept vind je in Sandra's eerste 'Nooit meer diëten'-boek.
  4. Hou je niet van banaan? Je kan 1 banaan in bakrecepten ook vervangen door 3 el appelmoes