Amandelbroodje

  • 10 porties
  • 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 el kokosolie (of andere vetstof naar keuze)
  • 3 eieren
  • 120 g amandelmeel
  • 2 rijpe bananen (of zie tip)
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 snufje zeezout
  • 50 g amandelen, grofgehakt
  • 3 el rozijnen (of gedroogde veenbessen, blauwe bessen...)
  • 2 el amandelschilfers

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Mix de eieren met het amandelmeel, de bananen, het bakpoeder, de kaneel, een snufje zout en de gesmolten kokosolie in een blender of keukenrobot.
  3. Giet het beslag uit de blender/keukenrobot, voeg de noten en rozijnen (of gedroogde veenbessen) toe en meng goed met een lepel.
  4. Vet de cakevorm in (of gebruik een siliconen bakvorm). Doe alles in de cakevorm, strooi de amandelschilfers er overheen en bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een spie in het broodje om te zien of het gaar is. De spie moet droog zijn. Als het broodje te donker wordt kan je het afdekken met bakpapier.

Tips

  1. Je kan het amandelbrood 4 à 5 dagen bewaren in de koelkast.
  2. Een sneetje amandelbrood is ook geschikt als tussendoortje.
  3. Dit recept vind je in mijn eerste 'Nooit meer diëten'-boek.
  4. Hou je niet van banaan? Je kan 1 banaan in bakrecepten vervangen door 3 el appelmoes