Kom naar de Nooit meer diëten-dagen: de plaatsen zijn beperkt, koop je tickets vandaag nog en maak deel uit van dit uniek event!

Amandelbroodje

  • 4 porties
  • 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 el kokosvet
  • 3 eieren
  • 120 g amandelmeel
  • 2 rijpe bananen
  • 1 el glutenvrij bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 snufje zeezout
  • 50 g amandelen, grofgehakt
  • 3 el rozijnen (of gedroogde cranberry's, blauwe bessen...)
  • 2 el amandelschilfers

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  2. Smelt het kokosvet in een potje op een laag vuur.
  3. Doe de eieren in de blender en mix. Voeg het amandelmeel, de bananen, het bakpoeder, de kaneel, het zout en het gesmolten kokosvet toe en mix opnieuw.
  4. Giet het beslag uit de blender, voeg de noten en rozijnen toe en meng goed met een lepel.
  5. Vet de cakevorm in. Doe alles in de cakevorm, strooi de amandelschilfers er overheen en bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een spie in het broodje om te zien of het gaar is. De spie moet droog zijn.

Tips

  1. Je kan het amandelbrood 4 à 5 dagen afgesloten bewaren.
  2. Een sneetje amandelbrood is ook geschikt als tussendoortje.
  3. Dit recept vind je in Sandra's eerste 'Nooit meer diëten'-boek.