Quinoa met honingtomaatjes, erwtjes, wortel en cashewnoten
Ingrediënten
-
120 g quinoa
-
240 ml groentebouillon
-
150 g erwtjes (diepvries)
-
2 el cashewnoten
-
een 12-tal honingtomaatjes, gehalveerd
-
1 wortel, geraspt of in kleine blokjes
-
2 lente-uitjes, heel fijn gesneden
-
1 handvol bladpeterselie, fijngehakt
-
2 el olijfolie
-
1 el citroensap
-
zwarte peper
-
een snufje zeezout (of fleur de sel)
Bereiding
-
Kook de quinoa 12 à 15 minuten gaar in de groentebouillon.
-
Kook de erwtjes een 3-tal minuten in water met een snufje zout en spoel ze meteen onder koud water, zodat ze hun mooie kleur behouden.
-
Rooster de cashewnoten in een pan zonder vetstof.
-
Meng de quinoa met de groenten, de lente-uitjes, de peterselie, de basilicum en de noten. Voeg er de olijfolie en het citroensap aan toe. Meng en kruid goed met peper en een snufje fleur de sel. Werk af met peterselie.
Tips
-
Je kunt deze taboulé zowel lauw als koud eten. Afgesloten kun je ze 2 à 3 dagen bewaren in de koelkast.
-
Ook lekker met wat gedroogde cranberries.