Chia-omeletwrap met kruidenkaas
Ingrediënten
-
4 eieren
-
een scheutje haverdrink (of melk)
-
30 g Parmezaanse kaas, geraspt
-
snufje kurkuma
-
2 el chiazaad
-
125 g plattekaas
-
1 handvol tuinkruiden
-
1 handvol rucola of mesclun
-
enkele kerstomaatjes
-
optioneel gerookte zalm
Bereiding
-
Roer de eieren los met de haverdrink, Parmezaanse kaas en
kruid met zwarte peper, kurkuma en zout.
-
Verhit de pan met olijfolie. Voeg het eimengsel toe en bestrooi
met de chiazaadjes. Bak de omelet op laag vuur (bak
apart om mooie, dunne omeletjes te verkrijgen).
-
Meng ondertussen de plattekaas met de kruiden. Kruid
goed met zwarte peper en zout.
-
Besmeer de omeletten met de kruidenkaas (voeg eventueel gerookte zalm toe) en voeg er gemengde jonge sla of rucola aan toe. Rol op als een wrap.
-
Serveer met een groenteslaatje naar keuze met kerstomaatjes
of een heerlijke kop dampende soep, een sneetje
volkorenspeltbrood…
Tips
-
Maak de chia-omelet en de kruidenkaas de avond voordien en bewaar in de koelkast. Beleg ’s morgens of à la minute.
-
Maak wat extra kruidenkaas en voeg er snippers gerookte zalm aan toe. Lekker op een volkoren spelttoast.
-
Je kan de kruidenkaas 2 à 3 dagen bewaren in de koelkast.