Chia-omeletwrap met kruidenkaas

  • 2 porties
  • 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • een scheutje haverdrink (of melk)
  • 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • snufje kurkuma
  • 2 el chiazaad
  • 125 g plattekaas
  • 1 handvol tuinkruiden
  • 1 handvol rucola of mesclun
  • enkele kerstomaatjes
  • optioneel gerookte zalm

Bereiding

  1. Roer de eieren los met de haverdrink, Parmezaanse kaas en
    kruid met zwarte peper, kurkuma en zout.
  2. Verhit de pan met olijfolie. Voeg het eimengsel toe en bestrooi
    met de chiazaadjes. Bak de omelet op laag vuur (bak
    apart om mooie, dunne omeletjes te verkrijgen).
  3. Meng ondertussen de plattekaas met de kruiden. Kruid
    goed met zwarte peper en zout.
  4. Besmeer de omeletten met de kruidenkaas (voeg eventueel gerookte zalm toe) en voeg er gemengde jonge sla of rucola aan toe. Rol op als een wrap.
  5. Serveer met een groenteslaatje naar keuze met kerstomaatjes
    of een heerlijke kop dampende soep, een sneetje
    volkorenspeltbrood…

Tips

  1. Maak de chia-omelet en de kruidenkaas de avond voordien en bewaar in de koelkast. Beleg ’s morgens of à la minute.
  2. Maak wat extra kruidenkaas en voeg er snippers gerookte zalm aan toe. Lekker op een volkoren spelttoast.
  3. Je kan de kruidenkaas 2 à 3 dagen bewaren in de koelkast.