Tortilla met pompoen, pastinaak en feta

  • 4 porties
  • 45 minuten

Ingrediënten

  • 450g butternut pompoen, in stukjes
  • 1 pastinaak , in schijfjes
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 150g jonge slamix
  • 90g zongedroogde tomaten , in stukjes
  • 100g feta of geitenkaas, in stukjes
  • 8 eieren
  • scheut extra vierge olijfolie
  • zwarte peper
  • zeezout
  • scheutje melk (of plantaardig alternatief)
  • verse koriander (of bladpeterselie) fijngehakt + voor afwerking
  • snuifje kurkuma
  • snuif nootmuskaat

Bereiding

  1. Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst en verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Roerbak in een pan met olijfolie de sjalot, pompoen en pastinaak gedurende 5 minuten. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt rustig verder garen.
  3. Neem een kom, klop de eieren los en voeg een scheutje melk/rijstdrink en koriander toe. Kruid met nootmuskaat, kurkuma, zwarte peper en een snuifje zout.
  4. Plaats de gestoofde groenten en 2⁄3 van de zongedroogde tomaten in een ovenschaal. Kruid met zwarte peper.
  5. Giet het eimengsel in de ovenschaal. Werk af met de kaas en bak de tortilla gaar gedurende ongeveer 20 à 25 minuten.
    Prik met een mes in het midden van de tortilla. Als het mes droog is, dan is de tortilla gaar.
  6. Breng de salade op smaak met zwarte peper en extra vierge olijfolie. Werk af met de overige zongedroogde tomaten.