Havermoutcrumble met appel en blauwe bessen
Ingrediënten
-
125 g blauwe bessen
-
1 zoete appel, geschild en in stukjes
-
1 el + 2 el volkoren rogge- of speltmeel (natuurvoedingswinkel)
-
1 tl kaneel
-
1 tl kokosvet of arachideolie
-
2 el hazelnoten, grof gehakt
-
2 el pompoenpitten
-
1/2 tl bakpoeder
-
5 el havervlokken
-
1 à 2 el acaciahoning (of agavesiroop)
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180° C.
-
Meng de blauwe bessen met de stukjes appel, 1 kleine el roggemeel en de kaneel.
-
Doe in een ovenschaaltje.
-
Smelt het kokosvet op een laag vuur.
-
Doe alle overige ingrediënten in een kom en meng goed. Voeg de kokos- of arachideolie toe en meng opnieuw.
-
Verdeel het mengsel over het fruit en bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Tips
-
Voor een zondags ontbijt of vieruurtje!