Ovenschotel van broccolipuree, groene groenten en kalfsgehakt

  • 2 porties
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 broccoli, in roosjes
  • 2 aardappelen, in stukjes
  • nootmuskaat
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 250 g kalfsgehakt
  • 1 preistengel, in dunne ringen
  • 2 kopjes (diepvries)erwtjes
  • 60 g gratinkaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C met de grillstand aan.
  2. Stoom de broccoli en de stukjes aardappel gaar en pureer grof met een scheut olijfolie, peper, zout en nootmuskaat.
  3. Stoof ondertussen de rode ui en de knoflook aan in olijfolie, voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de prei toe, kruid met nootmuskaat, peper en een snufje zout.
  4. Voeg erwtjes toe en stoof mee.
  5. Doe de broccolipuree in een ovenschotel. Leg daarop het mengsel van prei, gehakt en erwtjes en werk af met de gratinkaas.
  6. Plaats 5 à 10 minuten in de oven tot het gerecht een goudbruin korstje krijgt.