Ovenschotel van broccolipuree, groene groenten en kalfsgehakt
Ingrediënten
-
1 broccoli, in roosjes
-
2 aardappelen, in stukjes
-
nootmuskaat
-
1 rode ui, fijngehakt
-
250 g kalfsgehakt
-
1 preistengel, in dunne ringen
-
2 kopjes (diepvries)erwtjes
-
60 g gratinkaas
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 °C met de grillstand aan.
-
Stoom de broccoli en de stukjes aardappel gaar en pureer grof met een scheut olijfolie, peper, zout en nootmuskaat.
-
Stoof ondertussen de rode ui en de knoflook aan in olijfolie, voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de prei toe, kruid met nootmuskaat, peper en een snufje zout.
-
Voeg erwtjes toe en stoof mee.
-
Doe de broccolipuree in een ovenschotel. Leg daarop het mengsel van prei, gehakt en erwtjes en werk af met de gratinkaas.
-
Plaats 5 à 10 minuten in de oven tot het gerecht een goudbruin korstje krijgt.