Broccili en wortelen met zalm in kokosbouillon
Ingrediënten
-
400 g broccoli, in roosjes
-
2 el witte sesamzaadjes
-
1/2 groentebouillonblokje
-
300 g zalm, in blokjes
-
1/2 el cajunkruiden
-
1 teentje knoflook, geperst
-
2 cm gember, geraspt
-
4 wortelen, in schijfjes
-
200 ml kokosmelk
Bereiding
-
Breng een pot gezouten water aan de kook voor de broccoliroosjes.
-
Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan zonder vetstof.
-
Blancheer de broccoliroosjes in het kokende water gedurende 2-3 min. Giet af, maar houd 300 ml kookvocht apart en los daarin het bouillonblokje op. Spoel de broccoli onder koud water, zo blijft de kleur
mooi groen. Zet opzij tot verder gebruik.
-
Kruid de zalmblokjes met de cajunkruiden.
-
Verwarm een diepe pan met een scheutje olijfolie en bak daarin de zalm op hoog vuur 2-3 min. aan beide kanten. Haal uit de pan en houd opzij tot verder gebruik.
-
Fruit de knoflook en de gember in dezelfde pan tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de wortel toe en roerbak 2-3 min.
-
Voeg vervolgens de broccoliroosjes toe en blus met de kokosmelk en de bouillon. Laat 5-6 min. sudderen en voeg dan de zalm toe. Werk af met de sesamzaadjes en serveer onmiddellijk.
Tips
-
Dit recept komt uit de pocket 'Tast Toe - Zonnige combinaties' i.s.m. Foodbag.