Salade met gegrilde halloumi, peer en amandelen

  • 2 porties
  • 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 peren, in stukjes
  • 200g Berloumi (of halloumi), in plakjes van 1 cm
  • 80g babyspinazie
  • 20g amandelen
  • 1/2 broccoli, in roosjes
  • 1/2 rode ui, in schijfjes
  • 2el olijfolie
  • 1el witte wijnazijn
  • zwarte peper

Bereiding

  1. Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
  2. Kook of stoom de broccoli beetgaar.
  3. Neem een vierde van een peer, schil deze en mix met de aangegeven hoeveelheid olijfolie en witte wijnazijn tot een gladde vinaigrette. Voeg eventueel een beetje water toe indien deze te dik is. Kruid met zwarte peper.
  4. Kruid de Halloumi met peper en grill in een grillpan zonder vetstof, gedurende 2 minuten aan iedere zijde. Grill ook de broccoli en uiringen.
  5. Serveer de jonge spinazie met de broccoli, ajuin, stukjes peer en gegrilde berloumi en de vinaigrette. Werk af met geroosterde amandelen.

Tips

  1. Gebruik geen zout in het recept, de kaas zorgt reeds voor een zoute smaak.