Kalkoenbrochettes met mangokokossaus en gegrilde groenten
Ingrediënten
-
1/4 mango (zo'n 100g, ready to eat)
-
1/4 zoete appel, met schil
-
50ml romige kokosmelk
-
snuifje kurkuma
-
300g kalkoenfilet (of kipfilet), in blokjes
-
1 sjalot, fijngehakt
-
1 teen knoflook
-
1 handvol bladpeterselie
-
1 tl currypoeder
-
1/2 tl paprikapoeder
-
2 el olijfolie
-
200g peultjes of sugarsnaps
-
200g bimi (broccolini)
-
zwarte peper en zeezout
-
Bereiding
-
Meng de kalkoenblokjes met de sjalot, knoflook, peterselie, curry, paprikapoeder en 1 el olijfolie.
-
Maak de saus door de mango, appel, kokosmelk, kurkuma, zwarte peper en een snuifje zout samen glad te mixen.
-
Kook de peultjes 3 minuten in water met een snuifje zout. Spoel ze meteen onder koud water om de mooie groene kleur te bewaren.
-
Strijk de bimi in met wat olijfolie en grill in een grillpan een paar minuten aan iedere kant. Kruid met zwarte peper en een snuifje zout. Voeg de peultjes eraan toe.
-
Bak de kalkoenblokjes in een pan met wat olijfolie.
-
Serveer met de groenten en werk af met de saus en de pistachenoten.
Tips
-
De saus kan zowel koud als warm gegeten worden.
-
Verwerk de rest van de mango en appel in een (fruit)salade. De overige kokosmelk kan je een paar dagen in de koelkast of zo'n 3 maanden de diepvries bewaren.