Asperges à la flamande

  • 2 porties
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 12 Mechelse asperges
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 snufje zeezout (of fleur de sel)
  • 3 eieren, hardgekookt
  • 1/2 bosje krulpeterselie, fijngehakt
  • 4 el olijfolie
  • zwarte peper
  • 1 snufje nootmuskaat

Bereiding

  1. Leg de asperges op een snijplank en schil ze met een dunschiller van kop tot voet. Breek het uiteinde af (zo'n 2 cm). Spoel de schillen grondig onder stromend water. Doe de asperges en de schillen in een kookpot met koud water, wat citroensap en zout. Zet het water af zodra het kookt en laat de asperges +/- 8 minuten verder garen tot ze beetgaar zijn.
  2. Plet de eieren met een pureestamper, maar zorg dat het stukjes blijven. Meng de eieren met de peterselie.
  3. Verhit de olijfolie en kruid met peper en zout, nootmuskaat en meng met de eitjes.
  4. Serveer de asperges met de eitjes er overheen.