Soepje van courgette en rucola met tomaat en mozzarella
Ingrediënten
-
1 l groentebouillon
-
1 kleine courgette
-
80 g rucola
-
(optioneel) 1 tl vloeibare honing (acacia)
-
zeezout
Bereiding
-
Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de courgette toe. Laat 20 minuten doorkoken en mix met de rucola. Voeg eventueel een klein scheutje honing toe.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Doe de tomaatjes in een ovenschaaltje met wat olijfolie en Provençaalse kruiden en gaar ze een 10-tal minuten in de voorverwarmde oven.
-
Werk de soep af met mozzarellabolletjes, de tomaatjes, rucola en zwarte peper.
-
Voor de afwerking voor 2 personen: 6 kerstomaatjes, 1 el extra vierge olijfolie, Provençaalse kruiden, 6 kleine bolletjes mozzarella, enkele blaadjes rucola, zwarte peper.
Tips
-
Dit soepje kan zowel warm als op kamertemperatuur geserveerd worden.