Soepje van courgette en rucola met tomaat en mozzarella

  • 2 porties
  • 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 l groentebouillon
  • 1 kleine courgette
  • 80 g rucola
  • (optioneel) 1 tl vloeibare honing (acacia)
  • zeezout

Bereiding

  1. Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de courgette toe. Laat 20 minuten doorkoken en mix met de rucola. Voeg eventueel een klein scheutje honing toe.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Doe de tomaatjes in een ovenschaaltje met wat olijfolie en Provençaalse kruiden en gaar ze een 10-tal minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Werk de soep af met mozzarellabolletjes, de tomaatjes, rucola en zwarte peper.
  5. Voor de afwerking voor 2 personen: 6 kerstomaatjes, 1 el extra vierge olijfolie, Provençaalse kruiden, 6 kleine bolletjes mozzarella, enkele blaadjes rucola, zwarte peper.

Tips

  1. Dit soepje kan zowel warm als op kamertemperatuur geserveerd worden.