Groene curry met knapperige zalm
Ingrediënten
-
1 sjalot, fijngehakt
-
1 teen knoflook, fijngehakt
-
2 tl groene currypasta
-
200 g sugarsnaps
-
1 paksoi, in reepjes (of twee minipaksoi)
-
200 ml groentebouillon
-
250 ml kokosmelk
-
200 g edamameboontjes, diepvries (of erwtjes)
-
1 limoen
-
1 eiwit
-
3 el sesamzaadjes
-
2 el chiazaadjes
-
300 g zalmfilet, zonder vel, in stukken
-
verse koriander (of bladpeterselie)
Bereiding
-
Stoof het sjalotje en de knoflook glazig. Voeg de currypasta toe en bak even mee.
-
Voeg de sugarsnaps en de stelen van de paksoi, de groentebouillon en de kokosmelk toe. Laat zo'n 8 minuten sudderen tot de sugarsnaps beetgaar zijn. Voeg na een 3-tal minuten de edamameboontjes toe en helemaal op het einde de blaadjes van de paksoi en een scheutje limoensap.
-
Doe ondertussen het eiwit in een schaaltje en roer los. Doe de sesam- en chipzaadjes in een ander schaaltje en meng.
-
Dompel de stukjes zalm in het eiwit en vervolgens door de zaadjes. Kruid met zwarte peper en een snufje zout.
-
Bak de zalm 2 à 3 minuten langs beide kanten in een antiaanbakpan op een middelhoog vuur tot de buitenkant lekker krokant is.
-
Serveer de groene curry met de zalm en een partje limoen.
-
Werk af met verse koriander.