Gemarineerde kip met snijbonen, wortel, veldsla en hazelnoten

  • 2 porties
  • 25 minuten

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • 225 g snijbonen
  • 1 wortel, in slierten
  • 1 rode ajuin, in schijfjes
  • 1 knoflookteentje
  • 100 g veldsla
  • 30 g hazelnoten
  • 225 ml Griekse yoghurt
  • olijfolie
  • citroensap
  • currypoeder
  • kurkuma

Bereiding

  1. Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst. Neem een kookpot met gezouten water en breng aan de kook.
  2. Meng het citroensap met de aangegeven hoeveelheid olijfolie en knoflook. Kruid met peper, zout, currypoeder en kurkuma. Marineer hierin de blokjes kip en zet op een koele plaats tot verder gebruik.
  3. Blancheer de snijbonen in het kokend water gedurende 2 minuten. Giet af en spoel onder ijskoud water.
  4. Verhit een pan en rooster hierin de hazelnoten zonder vetstof. Haal uit de pan hou opzij tot gebruik.
  5. Verhit dezelfde pan met olijfolie. Roerbak de rode ajuin en kipblokjes 3 à 4 minuten tot het
    vlees goudbruin is. Roer de yoghurt, marinade en groenten erbij. Dek de pan af en breng de saus tot aan het kookpunt. Laat de saus niet koken anders schift de saus. Laat voor 2 à 3 minuten sudderen tot de wortelen beetgaar zijn.
  6. Kruid bij met kurkuma, peper en zout.
  7. Serveer de curry van kip en groenten met de hazelnoten en veldsla.