Koolvisfilet met romescosaus en geroosterde bloemkool

  • 2 porties
  • 50 minuten

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika, ontpit en gehalveerd
  • 1/2 bloemkool, in roosjes
  • 2 stengels lente-ui, in stukken
  • 300 g koolvisfilet
  • 20 g blanke amandelen, geroosterd en fijngehakt
  • 1/2 tomaat, ontpit en in stukjes
  • enkele takjes bladpeterselie + extra voor garnering
  • 1/2 el BBQ-kruiden
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C met de grillstand aan.
  2. Schik de knoflook en de paprika met het snijvlak naar beneden in een ovenschotel. Plaats in de voorverwarmde oven en gril tot de schil van de paprika zwart blakert. Haal de knoflook eruit als die bruin kleurt.
  3. Schik de bloemkoolroosjes in een andere ovenschotel en besprenkel met enkele druppels olijfolie, zwarte peper en zout. Zet in de warme oven en rooster gedurende 20-25 min. Voeg er de laatste 5 min. de lente-ui aan toe.
  4. Haal de paprika uit de oven en zet de grill af. Leg de paprika’s in een kom, dek af en laat 5 min. rusten.
  5. Kruid de koolvis met zwarte peper en zout en besprenkel met enkele druppels olijfolie. Plaats in de oven bij de bloemkoolroosjes en laat 5 -8 min. bakken.
  6. Pel de zwarte schil van de paprika en haal de knoflook uit de schil. Mix de geroosterde paprika met de amandelen, de tomaat, de knoflook, de bladpeterselie, de BBQ-kruiden, de rodewijnazijn en de olijfolie tot een gladde saus. Kruid met zwarte peper en zout.
  7. Serveer de geroosterde bloemkoolroosjes met de romescosaus en de koolvis. Werk af met extra bladpeterselie.

Tips

  1. Dit recept komt uit de pocket 'Tast Toe - Snel & doordeweeks' i.s.m. Foodbag.