Kabeljauwfilet in parmaham met Siciliaanse tomatensaus
Ingrediënten
-
300 g kabeljauwfilet
-
50 g rucola
-
2 sneden parmaham
-
400 g tomatenblokjes
-
1 rode ui
-
2 el kappertjes
-
2 el zwarte olijven (Kalamata), ontpit en in stukjes
-
2 teentjes knoflook, fijngesneden
-
1 handvol basilicum, fijngehakt
-
1/2 handvol oregano, fijngehakt
-
scheutje citroensap
-
1 à 2 courgettes, in sliertjes
-
1 handvol rucola
-
2 el pijnboompitten, geroosterd
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kruid de kabeljauw met zwarte peper. Leg er wat rucola op en wikkel de parmaham rond de kabeljauwfilet.
-
Doe de tomatenblokjes, rode ui, kappertjes, olijven, knoflook, basilicum en oregano in een ovenschaal en kruid met peper en zout.
-
Leg er de vis op, besprenkel met een scheutje olijfolie en citroensap.
-
Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Bak de courgetteslierten 2 à 3 minuten in de pan met olijfolie. Kruid met wat peper en zout.
-
Serveer met rucola en werk af met pijnboompitten.
Tips
-
Voeg eventueel een klein scheutje honing toe aan de saus tegen de scherpte van de tomaten.
-
Wil je een pittige saus? Voeg dan wat cayennepeper of harissa toe.
-