Kabeljauwfilet in parmaham met Siciliaanse tomatensaus

  • 2 porties
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 g kabeljauwfilet
  • 50 g rucola
  • 2 sneden parmaham
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 rode ui
  • 2 el kappertjes
  • 2 el zwarte olijven (Kalamata), ontpit en in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 handvol basilicum, fijngehakt
  • 1/2 handvol oregano, fijngehakt
  • scheutje citroensap
  • 1 à 2 courgettes, in sliertjes
  • 1 handvol rucola
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kruid de kabeljauw met zwarte peper. Leg er wat rucola op en wikkel de parmaham rond de kabeljauwfilet.
  3. Doe de tomatenblokjes, rode ui, kappertjes, olijven, knoflook, basilicum en oregano in een ovenschaal en kruid met peper en zout.
  4. Leg er de vis op, besprenkel met een scheutje olijfolie en citroensap.
  5. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Bak de courgetteslierten 2 à 3 minuten in de pan met olijfolie. Kruid met wat peper en zout.
  7. Serveer met rucola en werk af met pijnboompitten.

Tips

  1. Voeg eventueel een klein scheutje honing toe aan de saus tegen de scherpte van de tomaten.
  2. Wil je een pittige saus? Voeg dan wat cayennepeper of harissa toe.