Homemade granola

  • 15 porties
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 g havervlokken
  • 100 g gemengde noten, in grove stukken
  • 4 el lijnzaad of chiazaad
  • 4 el pompoenpitten
  • 1 el kaneel
  • 2 el acaciahoning (of ahornsiroop)
  • 3 el kokosolie of arachideolie
  • 70 g gedroogd fruit naar keuze (cranberry's, rozijnen...)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt het kokosvet op een laag vuur (of gebruik arachideolie).
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Giet de havervlokken op de bakplaat, meng met de noten, het lijnzaad, de pitten en kaneel en giet er de honing en de olie over. Meng goed en bak het mengsel +/- 20 minuten in de oven. Roer geregeld om!
  5. Laat even afkoelen en meng met de gedroogde vruchten.

Tips

  1. Granola kan je afgesloten 2 à 3 weken bewaren.
  2. Lekker met natuuryoghurt en vers fruit.
  3. Frambozen, blauwe bessen... kan je ook diepgevroren kopen. Haal ze voor het slapengaan uit de diepvries en ontdooi in de koelkast.
  4. Havervlokken zijn van nature glutenvrij, maar mogen niet gegeten worden door mensen met glutenintoleratie, omdat ze sporen van gluten kunnen bevatten. Er zijn ook glutenvrije havervlokken op de markt. Dit staat duidelijk op de verpakking.
  5. Voeg het gedroogd fruit pas achteraf toe! (niet meebakken in de oven)