Lasagne van aubergine

  • 2 porties
  • 55 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • 400 g tomatenblokjes met basilicum (uit blik)
  • 1 rood pepertje, pitjes verwijderd en in stukjes
  • Provençaalse kruiden
  • zwarte peper
  • een snufje zout
  • 1 grote aubergine
  • 150 g mozzarella cuisine, in plakjes
  • 2 tomaten, in dunne plakjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 handvol verse basilicum

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Stoof de ui en knoflook aan in olijfolie zonder te kleuren. Voeg de tomatenblokjes, rode peper, Provençaalse kruiden, peper en zout toe en laat een 10-tal minuten sudderen zonder deksel.
  3. Snijd de aubergine in dunne plakken en kruid met zwarte peper en een snufje zout.
  4. Grill of bak de aubergines in olijfolie.
  5. Neem een vuurvaste schotel en doe er wat saus in.
  6. Maak laagjes van de gegrilde aubergine, de tomatensaus, de mozzarellaplakjes, de schijfjes tomaat en herhaal. Eindig met een laagje mozzarella, een paar schijfjes tomaat en werk af met de pijnboompitten en het basilicum.
  7. Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Tips

  1. Serveer met rucola op smaak gebracht met olijfolie en balsamicoazijn.
  2. Bestrooi de aubergines een half uurtje vooraf met wat zout om het meeste water te onttrekken. Verwijder het zout vooraf.